Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 22:08
maciej napisał/a:
roboo napisał/a:
Dodam, że na gaz przełącza się, gdy wskazówka temperatury płynu chłodzącego osiągnie "swój poziom", a dmuchawa tłoczy już do wnętrza troszkę ciepłe powietrze. Średnio wychodzi jazda na gazie 2km, gdy silnik jest zimny.
To chyba dość późno.
Podłącz pod komputer. JA mam chyba ustalone na 10 st. C.
To byloby faktycznie bardzo malo. STAGa 300 nie da sie ustawic ponizej 15 stopni C, a domyslnie jest 30 . Sam chce wnioskowac u gazownika przy przegladzie zeby zmienil 30 na 20, majac nadzieje, ze nie ma to duzych skutkow ubocznych .
Nie pamiętam dokładnie, ale mam bardzo nisko i po 40 kkm nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych (chyba jedyny możliwy to szybsze zużycie parownika...).
Mam STAG-200, ale podobno dałoby się jeszcze o 5 st. C niżej, ale nie chciałem przeginać, a do tych gazowników mam bardzo dużo zaufania, więc jeżdżę tak jak mi ustawili.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Mam STAG-200, ale podobno dałoby się jeszcze o 5 st. C niżej, ale nie chciałem przeginać, a do tych gazowników mam bardzo dużo zaufania, więc jeżdżę tak jak mi ustawili.
Dziwne, że w STAGU 200 rzekomo można mniej niż 15 stopni
Ja mam chyba na 15 stopni i to jest minimalna wartość dla Staga 300.
Od stycznia wlałem 32 litry benzyny oraz 380 litrów gazu. Wychodzi, że na jeden litr benzyny przypada prawie 12 litrów gazu.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Dziwne, że w STAGU 200 rzekomo można mniej niż 15 stopni
Ja mam chyba na 15 stopni i to jest minimalna wartość dla Staga 300.
Nie pamiętam dokładnie, ale ci moi gazownicy to magicy - przy temperaturze 0 st. C na dworze i całej nocy stania auto przechodzi na LPG po jakichś 20 sekundach...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum