Pomocy poraz kolejny nie wiem jak moge to zrobic mam zapowietrzona pompe wtryskowa, robiłem juz wiele rzeczy starałem sie go odpalic, po odpaleniu chodził przez chwile na wcisnietym pedale gazu do podłogi. nawet poluzniłem wtryski i tez nic moze to sie jakos spejalnie robi. Prosze o pomoc...
_________________ Zapała
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 15:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 16:01
Cytat:
[ rover 200 TDI]
nie TDI a SDi
pompa powinna się sama odpowietrzyć mi raz jak brakło paliwa to wlałem paliwo do zbiornika pod pompowałem gruszką przed filtrem aż stwardniała, chwilkę kręciłem złapał, zgasł, złapał chwilkę pochodził nie równo po chwili obroty się wyrównały i tak jeżdżę do tej pory
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 16:04
Skąd wiesz, że masz zapowietrzoną pompę? Sprawdzałeś na jakimś przezroczystym przewodzie?
Weź wywal gruszkę i zastąp ją przewodem paliwowym, jeśli cała reszta przewodów i układu będzie szczelna to powinno grać. Nie słyszałem o jakiejś procedurze odpowietrzania pompy czy układu paliwowego jako takiego.
Dobrze panowie ale powietrze sie nie dostaje poprostu nie moge go odpalic i nigdzie sie powietrze nie dostaje a wiem ze sie zapowietrzył poniewaz pompa przestała dawac paliwo i musiałem ja otworzyc przy okazji wymieniłem filterek i jest ok... tylko jak juz odpali po czasie to chodzi jak traktor...
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 298 Skąd: Nowa Sól/Wrocław
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 09:06
Zapala88, zapoznaj się z Zasadami Kącika Usterki i Porady Techniczne i zmień temat na zgodny z zasadami. Możesz to zrobić klikając przycisk EDYTUJ przy swoim pierwszym poście w tym temacie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum