Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 106 Skąd: Rybnik
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 18:06 [R214] Szpilki do alufelg
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Mam pytanie odnosnie zalozenia do mojego R alusow Domyslam sie ze rowniez bede musial wymienis szpilki na dluzsze (chyba) oraz jaki mi mozecie polecic nakretki przelotowe czy zakryte? Aha i jeszcze jedno czy nie bedzie problemu z ewentualnymi wymianami w/w szpilek w kolach przednich posiadajacych tarcze tzn czy szpilki wybije bez wybijania lozyska z piasty?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 06, 2011 14:50, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 18:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli masz krótkie szpilki [ choć nie musi tak być ] musisz je wymienić, niestety
żeby to zrobić musisz wyjąć półoś z piasty, inaczej nie wyjdą stare, brakuje ok
5 mm miejsca, żeby wyszły bez wyciągania półosi z piasty, innej opcji nie znam,
łożysko pozostaje nietknięte
Witam mam ten sam problem ponieważ chcę kupić alufegli no ale jest problem tymi szpilkami.Jak wyciagnać te stare?Noi jak mozecie to podajcie mi średnicę szpilek:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum