Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 13:48 [R75] Alpina Symphony - Ile Watt na wyjściu ?
Witam Serdecznie !
Proszęo pomoc znającychzagadnienie. Otóżile Watt RMS ma na wyjściu radio montowane w R75 Alpina Symphony ? Dzięki wielkie. Pozdrawiam. bartek
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 22:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 13:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Głośniki niskotonowe: Goodmans 165mm 25W (4 sztuki - w każdych drzwiach po jednym)
Głośniki wysokotonowe: Goodmans 25mm 35W (4 sztuki przy radiu Alpine, 2 sztuki przy Philipsie).
Niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji o metodzie pomiaru/rodzaju mocy czy też impedancji "pomiarowej".
Jak to się ma do rzeczywistości?
Producent deklaruje, że Philips ma 4x14W. Wewnątrz tegoż radyjka zamontowana jest końcówka mocy TDA7375, która według danych katalogowych pozwala na uzyskanie mocy:
4x7W: 4Ohm, 14,4V
4x12W: 2Ohm, 14,4V
Obie moce podane dla 1kHz, a zniekształcenia są wówczas na poziomie 10 %.
Tyle wiem
Pozdrawiam!
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
Marianku na Ciebie chłopie zawsze możnaliczyć. Wszystkie Mańki to fajne chłopaki (mój Tato to Maniuś). Odnośnie końcówki mocy to jedna wielka masakra... I co tu począć..?
Sprawa ciekawa. Nie znam się zbytnio, ale jak dla mnie sądwiemożliwości...
1. Walnięta końcówka mocy
2. kable źle podłączone
i jak to bywa przy 2 możliwościach
3. kable wogóle nie podłączone
P.S. Warto podpinaćsię do tematu (mam nadzieję)
Pozdrawiam
bartek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum