Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 15:34 [214 SI 1,4 1997] help w doborze opon i felg
witam
seryjnie w moim modelu felgi alu maja rozmiar 185/55R15 (alu), musze teraz wymienic na letnie ale najpierw musze je kupic...a wiec chcialbym R16 oczywiscie 4x100; Otwór centrujący: 56,1 mm; ET: 45 czyli tak jak te co mam teraz ale z oponami sie wacham. Wyczytalem ze te zamienniki maja byc rozmiarem zblizone jak najbardziej do oryginalnych, w rachube w gre wchodza 2 rozmiary:
185/50R16
lub
195/45R16
a pytanie brzmi tak: Czy to nie przesada ladować sie w 45 na Polskie drogi tym bardziej ze chcialbym pozniej jeszcze obnizyc roverka.... ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 15:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 18:18 Re: [214 SI 1,4 1997] help w doborze opon i felg
kwadrat napisał/a:
a pytanie brzmi tak: Czy to nie przesada ladować sie w 45 na Polskie drogi tym bardziej ze chcialbym pozniej jeszcze obnizyc roverka.... ?
Wg mnie nie przesada zwłaszcza, że to 16 cali. Widziałeś mojego i buli r, oba są obniżone. Ja mam 195/50/15 (czyli wyjdzie podobnie, a bula ma chyba profil 45 nawet.
Ja nie narzekam.... ale to kwestia gustu i tego czego oczekujesz od auta.
ja mam 195/50/R15 i obniżone zawieszenie, śmiało mogę powiedzieć że takie opony są wystarczające. Ładnie się prezentuje, na zakrętach świetnie trzyma, tylko te chol....e dziury plomby z zębów wypadają, ale mam swoje ścieżki, i staram sie je omijać
no wlasnie chyba stwierdzilem ze chce 195 na 50, 15 cali bo jakos nie mam 2 tys wolnych na opony i felgi....ale tu pojawie sie inny problem...nie wiem czy wcisne na swoje felgi takie opony nie mam takich typowych roverowskich jak widze u innych 200ek, mam jakies takies dziwne...... o takie jak w zalaczniku, mial ktos z Was taki cos? pisze na nich ROV 65538, 6 1/2 (ja sie doczytalem tak w katalogu jest 5 1/2) Jx15 W2
dobra to juz widze jeden problem rozwiazany....teraz bedzie 2 ... troszke to bedzie na szudlach wiec kilka cm w dol by sie przydalo...ale nie obchodza mnie drogie gwinty czy same sprezyny bez amorow, co sadzicie o spinkach na seryjnych sprezynach? ma ktos z Was takie cos???
dobra odwoluje pytanie....wlasnie przeczytalem cos na ten temat na forum....bleeee hehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum