witam moze ktos spotkal sie z problemem dziwnego skrzypienia dobiegajacego z zawieszenie,moze hydraliki (uwag pisze dyletant motoryzacyjny wiec prosze o wyrozumialosc dla nazewnictwa)podczas wolnego cofania? podczas bardzo wolnej jazdy do przodu jest to zdecydowanie slabiej slyszalne (dlatego wlasnie zwrocilem na to uwage ) Jestem prawie pewny ze dzwiek nie dochodzi z silnika. Cos jakby sie, bo ja wiem, rozciagalo,rozprezalo nie wiem jak to opisac.Dzwiek wyraznie jest slyszalny z przedniej czesci samochodu. Nie slysze go podczas pokonywania przeszkod (np. wysepek zwalniajacych).Nie ma wplywu czy samochod jest rozgrzany czy zimny.Mechanik spojrzal co prawda wczoraj (bo nie mial akurat czasu) i podjrzewa ze moze " to jakas uszczelka pod tlumnikiem" Nie wydaje sie to za bardzo wiarygodne.
oczywiscie opisany przeze mnie problem moze dotyczyc nie tylko Rover Streetwise ale np. tez 25
Miałem podobny przypadek i okazało się, że była zużyta tuleja gumowa w wahaczu a dokładnie w miejscu w którym jest on przykręcany do podwozia. Wahacz sie obsunął i trzeszczał - bo tak to raczej bym nazwał - opierając się na mocowaniu do którego był przykręcony.
Dodam, że był to przedni wahacz i właśnie trzeszczało najczęściej podczas równej jazdy po równej drodze.
Proponuję wczołgać się pod auto i starać się "urwać" wahacz ręką. Powinno zacząć trzeszczeć. Widać to również gołym okiem choćby w porównaniu z drugą tuleją w drugim wahaczu.
Daj znać czy faktycznie to ta tuleja bo może coś innego a na pewno wszystkim się dodatkowa wskazówka przyda.
dzis jede do mechanika zrobic taki przeglad przed NTC (w kwietniu 4 roczek mija Roverkowi) wiec bede wiedzial czy to jest rzyczyna. Co prawda z Roverkami ma srednie doswiadczenie (raz tylko widzialem u niego MG ) ale to rozgarniety mechanik, szkoda tylko ze ciezko (w sensie czasowym) dostepny. Mam co prawda znajomego w serwisie (w IE) ktory ma spore doswiadczenie z Roverkami, tyle ze dosc daleko od mojego miasta(druga strona kraju) i zeby zostawic auto, musialbym wziasc wolne
A przy okazji moze ktos zna dobry serwis w IE (wiem ze jest dzial serwisy:) ale dotyczy tylko kraju) ?
jezeli ktos by cos wiedzial w temacie serwisu Roverkow w IE (najlepiej w hrab. Kildare) prosze o info, najlepiej na pw. (zeby nie zasmiecac watku). Maly kamyczek do ogrodka administracji.....w IE jezdzi sporo Roverkow, wiec moze w dziale "serwisy" wprowadzic kategorie "zagraniczne"?
Skiba napisał/a:
reklama napisał/a:
wielkie dzieki masz u mnie thx
Poczytaj o punktach "Pomógł"
przeczytalem i zastosowalem sie do przyjetych na forum zasad
[ Dodano: Czw Kwi 17, 2008 23:19 ]
nic jeszcze nie wiem bo czekam na serwis moze w koncu jutro dojdzie do skutku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum