Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 19:51 [R200 1.4Si 97r] Odpalanie na ciepłym silniku- problem
Witam
Stałem sie dziś szczęśliwym posiadaczem Roverka 214 Si z 1997r.
Ogolnie autko chodzi fajnie.Przezornie od razu wymieniłem świece i przewody WN oraz filtr powietrza.
Olej i filtr jakoś na początku przyszłego tygodnia.
Mam jednak jeden problem.Auto na zimnym silniku odpala w miare poprawnie(nie licząc,ze bateria słaba i troche wolno kręci) natomiast po przejechaniu kilku kilometrów, gdy silnik sie troche zagrzeje i go wyłącze, pojawia sie problem z rozruchem auta.
Owszem odpala ale po kilku sekundach i to dość niepewnie.Szarpie przy tym dość dokuczliwie.
Trzeba mu dać troche gazu jakby miał mało paliwa na rozruch.
Ktoś miał podobny problem ze swoim R.
Pozdrawiam
Bartek
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 19:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
szczeże mówiąc to nie sprawdzałem ani palca ani kopułki.Nie bardzo wiem na co zwrócić uwagę.Jak mogę ocenić stan filtra paliwa?Jeśli miałby to być filtr to czy nie byłoby też niepokojących objawów podczas jazdy a nie tylko przy odpalaniu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum