witam
od około miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem roverka 214 1,4 16v z 97r (poza tym ze troszke mi pali to wszystko ok). Gdy bylem ostatnio u mechanika to powiedział ze w tylnim prawym kole jest do wymiany zacisk, i ze koszt to okolo 400zl ( (nie pamietam czy z robocizna czy samego zacisku).
Patrzyłem na allegro i znalazlem do seri 200 zaciski tylko na przod:( i wlasnie nie wiem czy to zaciski nie sa standardowe czy co? (dodam ze autko bylo w niemczech tuningowane i mozeliwe ze cos bylo zmieniane w ukł. hamulcowym)
Czy w r214 z 97 standardowo sa z tylu tarcze??
pozdrawiam
sory za bład^^
Ostatnio zmieniony przez themartino Czw Kwi 17, 2008 20:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 20:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w R200 do połowy 1997 r tarcze z tyłu były montowane łącznie z ABSem, w kazdym innym przypadku były bębny. Zacisk nalezy rozebrać wypolerować gladź oraz śruby pływające, i poskładać do kupy. Trzeba też sprawdzic czy mechanizm od ręcznego oraz linka działają prawidłowo. Czasami sie zaciera mechanizm od ręcznego i wtedy zacis jest raczej nie do odratowania. Pasuje zacisk od R400
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum