Wysłany: Sob Maj 03, 2008 21:51 [r214] śmierdzi z nawiewu:(
[R214 1,4Si 97r 3dr]
jakiś czas temu mój roverek zagotował sie w korkach i od tego czasu jak włączę ogrzewanie to jest taki sam zapach jak gdy mi sie płyn wygotował;/ gdy nawiew jest włączony na zimne powietrze to jest ok a jak na ciepłe to śmierdzi.
czy ktoś ma jakis pomysł co to może byc??
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 21:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 08:49
Ja mam w moim aucie R 416 si . ten sam problem tylko ze po włączeniu Klimy wydziela się dziwny zapach z nawiewu . Z tego co gdzieś wyczytałem to przyczyna tego może być zagrzybienie filtra kabinowego . Tylko ze ja w moim autku nie mam filtra kabinowego , odkryłem to gdy naprawiałem rezystory nawiewu . Wiec gdzie mam teraz szukać tej przyczyny tego dziwnego zapachu
Ja mam w moim aucie R 416 si . ten sam problem tylko ze po włączeniu Klimy wydziela się dziwny zapach z nawiewu . Z tego co gdzieś wyczytałem to przyczyna tego może być zagrzybienie filtra kabinowego . Tylko ze ja w moim autku nie mam filtra kabinowego , odkryłem to gdy naprawiałem rezystory nawiewu . Wiec gdzie mam teraz szukać tej przyczyny tego dziwnego zapachu
Filtr nie ma żadnego znaczenia, chodzi o cały układ klimatyzacji.
"Następnie należy włączyć wewnętrzny obieg powietrza. Przegroda cofnie się ukazując nam u dołu kanał dostarczający poprzez wentylator powietrze do parownika."
Tam wprowadzałem środek czyszczący.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Maj 2008 Posty: 165 Skąd: Chorzów
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 15:46
themartino, a masz ubytek płyny chłodniczego? może po zagotowaniu nagrzewnica nie wytrzymała i masz malutką dziurke - wystarszy że sie bedzie pocić i już mamy przykry zapach. a jak dasz na zimne to nagrzewnica jest omijana i zapachu nie ma. według mnie możesz tak mieć. ja tak miałem w polonezie i musiałem wymienić nagrzewnice.
_________________ Nie ma słabych aut... są tylko słabi kierowcy
themartino, a masz ubytek płyny chłodniczego? może po zagotowaniu nagrzewnica nie wytrzymała i masz malutką dziurke - wystarszy że sie bedzie pocić i już mamy przykry zapach. a jak dasz na zimne to nagrzewnica jest omijana i zapachu nie ma. według mnie możesz tak mieć. ja tak miałem w polonezie i musiałem wymienić nagrzewnice.
wiec tak, po wygotowanie sie płynu uzupełniłem go i jak na razie to nie zauważyłem żadnych ubytków płynu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum