Wysłany: Czw Maj 08, 2008 08:54 [R214si 1997] Zepsute pokrętło od ustawiania nawiewu
Witam. Moim problemem jest zepsute pokrętło od ustawiania nawiewu-złamało się. Czy można gdzieś kupić samo takie pokrętło? Pytałam w sklepach i mi powiedzieli że takie rzeczy tylko w serwisie i podobno trzeba kupić cały ten "mechanizm" związany z nawiewem proszę o radę
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 08:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wyjmujesz pokrętło ciągnąc je po prostu do siebie, w plastikowej tulei która zapewne pękła jest w środku taka metalowa profilowana tulejka, ustawiasz ją zgodnie wyżłobieniami wewnątrz plastikowej tulejki, (jak tej metalowej nie ma znaczy że została na metalowym bolcu na którym siedzi okrętło, zdejmij i włóż do plastikowej tulei w pokrętle) potem twardym drucikiem okręcasz plastikową tuleję, zaplatasz drucik kombinerkami i działa
U mnie było to samo, wyciągnołem i taką taśmą z apteki skleiłem, śmiga już ponad rok. A było to pokrętło od intensywności wiania Żeby było mociejsze to można to miedzianym drucikiem obwiązać i dopiero na to tasiemke, tylko żeby nie było za grube. A na nowe szkoda kasy
Takie popękane rzeczy najlepiej naprawiać rurkami termokurczliwymi. Samoczynnie dopasowuje się do kształtu równocześnie wzmacniając uszkodzony element.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum