Wysłany: Nie Maj 11, 2008 23:00 [R400] Problem z klamką
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Mam pytanie, odstaje mi lekko obudowa klamki w drzwiach zewnętrznych od strony pasażera kierowcy, jak otwieram drzwi to boje się ze wyrwę to do końca. Czy trzeba rozkręcać drzwi od środka czy jakoś wepchnąć ta obudowę na silę? Podobno drzwi łatwo rozkręcić gorzej złożyć
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 15, 2011 16:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 11, 2008 23:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
drzwi w R400 łatwo rozkręcić i łatwo złożyć
najprawopodobniej oderwało Ci się metalowe mocowanie od klamki, która jst plastikowa. Jakiś czas temu miałem ten problem...
Najlepiej dokupić sprawną klamkę (używki nie są drogie), możesz też spróbować pokleić, ale nie wiem, czy to będzie miało dobry skutek
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Witam, ja ostatnio wyciągałem cała klamkę (rozbierałem drzwi) i trochę roboty przy tym jest, ale jest to do zrobienia. Mieszkam niedaleko, więc jak coś to mogę pomóc.
Witam, ja ostatnio wyciągałem cała klamkę (rozbierałem drzwi) i trochę roboty przy tym jest, ale jest to do zrobienia. Mieszkam niedaleko, więc jak coś to mogę pomóc.
A może opiszesz jak to zrobić? Mialem kiedyś ochotę, ale odpuściłem sobie...
Jedna klamka mi nie domaga i czuję, że prędzej czy później czeka mnie naprawa...
Klamkę wymieniałem w tylnych drzwiach i po zdjęciu tapicerki pozostaje już tylko odkręcenie dwóch ciężko dostępnych śrub 13' - najlepiej poprosić kogoś o małych dłoniach hehehe. Po odkręceniu śrub zostaje tylko obracanie samą klamką żeby wykręcić ją z cięgna.
A co do zdjęcia tapicerki:
- odkręcamy wszystkie śruby (nie zapominając o śrubie w klamce wewnątrz, śruba jest zaślepiona okrągłą zaślepką);
- potem w miarę delikatnie podważamy od dołu tapicerkę, żeby "wyskoczyły" wszystkie plastikowe zaślepki;
- ostatnia sprawa to wysunięcie boku do góry, żeby wyszedł bolec od zamykania drzwi i uszczelki szyby - jak wyjdzie to bok blokuje już tylko klamka, którą lekko obracamy i wysuwamy przez otwór.
Powodzenia!!!
[...]po zdjęciu tapicerki pozostaje już tylko odkręcenie dwóch ciężko dostępnych śrub 13' - najlepiej poprosić kogoś o małych dłoniach hehehe. Po odkręceniu śrub zostaje tylko obracanie samą klamką żeby wykręcić ją z cięgna.[...]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum