Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 21:50 Pytanie dotyczące rejestracji i oc
Witam.
Mam pewien problem i proszę o pomoc. Mam dobrą ofertę kupna rovera 420 sprowadzonego z niemiec (obecnie jest już w polsce, bez opłat i nie zarejestrowany), posiadam jednak inny samochód i jeszcze przez 3 miechy nie mogę go sprzedać. I tu powstaje moje pytanie: z faktu, że nie chcę mieć dwuch samochodów ubezpieczonych (nie chce płacić za dwie polisy), a oferta kupna roverka naprawdę ciekawa, chciał bym wiedzieć jak długo mogę nie rejestrować i nie wykupywać OC na sprowadzony samochód.
Plan taki: kupić roverka i nie rejestrowac i nie płacić OC jezeli to możliwe, w tym czasie dopieścić go w garażu, a za trzy miechy sprzedać obecny i zarejestrowac roverka. Czy jest to możliwe? Ps. orientujecie się czy jest mozliwośc w Polsce wykupienia jeszcze tymaczosywch tablic z ubezpieczeniem na miesiąc w celu nacieszenia się nowym nabytkiem ?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 21:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
obecnie jest już w polsce, bez opłat i nie zarejestrowany
od sprowadzenia auta z zagranicy masz kilka dni na uiszczenie oplaty w urzedzie celnym
Sidal napisał/a:
posiadam jednak inny samochód i jeszcze przez 3 miechy nie mogę go sprzedać
czemu?
Sidal napisał/a:
chciał bym wiedzieć jak długo mogę nie rejestrować i nie wykupywać OC na sprowadzony samochód.
rejestrować nie musisz wogóle, ale jak już zarejestrujesz to w ten sam dzien musisz wykupic OC
Sidal napisał/a:
Ps. orientujecie się czy jest mozliwośc w Polsce wykupienia jeszcze tymaczosywch tablic z ubezpieczeniem na miesiąc w celu nacieszenia się nowym nabytkiem ?
prawdopodobnie tak ale niewiem czy przeglądu wczesniej nie musisz zrobić
na wszystkie pytania dostaniesz od reki odpowiedzi w wydziale komunikacji
Sidal napisał/a:
chciał bym wiedzieć jak długo mogę nie rejestrować i nie wykupywać OC na sprowadzony samochód.
rejestrować nie musisz wogóle
Auto sprowadzone należy zarejestrować w terminie do 30 dni od daty na umowie kupna-sprzedaży. Przekroczenie tego terminu nie wiąże się jednak z absolutnie żadnymi konsekwencjami
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum