Wysłany: Pon Maj 12, 2008 14:33 [R400] Pomóżcie zidentyfikować osuszacz-foto
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Próbuję kupić nowy osuszacz do układu klimatyzacji i nie mogę nigdzie znaleźć. Ktoś może mi podać, jaki symbol ma ten osuszacz widoczny na zdjęciu? Z boku widac kostkę - jest to więc osuszacz z czujnikiem.
Edit: W intercarsie 127 złotych? Ło matko, to musze się dowiedzieć, czy to na pewno to. Tylko jest napisane, że to do dwusetki. Ktoś może potwierdzić, że to to?
Tylko jest napisane, że to do dwusetki. Ktoś może potwierdzić, że to to?
na opisy części w InterCars nie zwracaj zbytnio uwagi
według katalogu osuszacze w R200 i w R400 z silnikami 1,4 i 1,6 są takie same (zakładam, że Twój jest rzeczywiście tym, który widać na powyższej fotce)
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
No właśnie jestem w trakcie studiowania katalogu Delphi i faktycznie ten model nadaje sie do 400. Wg inter-carsu do 400 powinien być model TSP0175071
, ale z kolei katalog Delphi tego nie potwierdza.
według InterCars do R400 przewidziane są dwa osuszacze:
1. TSP0175070 jako zamiennik dla numeru oryginalnego JRJ100270 lub JRJ100310
2. TSP0175263 jako zamiennik dla numeru oryginalnego JRJ100180
Jeśli Twój osuszacz rzeczywiście wygląda tak jak na fotce wstawionej przez kolegę Chester to jego odpowiednikiem jest pierwsza pozycja. Ten dugi wygląda zupełnie inaczej.
[ Dodano: Wto Maj 13, 2008 12:44 ] Kysior nie wiem jak to się stało, że w ogóle nie zwróciłem uwagi na fotkę wstawioną przez Ciebie
zamawiaj pozycję TSP0175070 lub NIS 95043
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 15:24
Kysior napisał/a:
Ja też stawiam na TSP0175070
postaw lepiej flaszke
a osuszacz kup taki jak masz na zdjeciu tj. z presostatem wkręcanym z boku.... i nie płacz ze masz dać 150 zł bo to i tak jest nie wiele.....
Jestem tu nowy a już widzę wiele ciekawych i fachowych porad. Może ktoś z Was używał doładowania gazu do klimy w kupnych butlach (t.z. dwie butle z gazem, zaworek, spust, barometr- taki zestaw). Podobno do naładowania samemu.
Pomóżcie jeszcze, gdzie mogę kliknąc jak ktoś mi pomógł bo nie mogę znależc tej ikonki. Dzięki
postaw lepiej flaszke
a osuszacz kup taki jak masz na zdjeciu tj. z presostatem wkręcanym z boku.... i nie płacz ze masz dać 150 zł bo to i tak jest nie wiele.....
Płakać, to ja płakałem jak usłyszałem cenę 728 złotych, przy 132 łoo matko było ze szczęścia.
Któey ma presostat wkręcany z boku? Bo zdjęcia są dwa i jeden rysunek. Za zdjęciu wcześniejszym czy późniejszym?
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 17:16
sTERYD napisał/a:
pierwszy ma ewidentnie wkręcony czujnik, a drugi ma tą dziurę zaślepioną
szanowni koledzy presostat nie jest w komplecie z osuszaczem!!! przynajmniej w DELPHI
zdjęcie wstawione przezemnie jest zdjęciem poglądowym natomiast zdjęcie Kysior, jest zdjęciem rzeczywistym. Dokładnie jak kupisz osuszacz Delphi to dostaniesz osuszacz w miejsce presostatu jest wkręcona śruba, a w otworach na rurki są gumki wiem bo takowy kupowałem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum