Wysłany: Sro Maj 14, 2008 15:45
co do lampik "check engine" to zaswiecila mi sie kiedys dwa razy podczas jazdy i samochod zgasl. Po kilkukrotnej probie odpalenia zapalil i wiecej nie swiecila.
witaj przepływomierz to takie urządzenie które znajduje sie zaraz za filtrem powietrza idąc droga powietrza do silnika. jest to kawałek rury do której jest podłączona plaska kostka z przewodami.
a zeby sprawdzić przepływomierz radzili mi żeby po prostu go odłączyc i zobaczyć czy jest jakaś różnica. ale jak poszukasz to na pewno znajdziesz wiele informacji o przepływomierzu bo temat ten był niejednokrotnie poruszany na forum
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 16:47
Wiązka idąca do pompy jest ok,ale nie zrobiłem testu błędów ponieważ nie mogę znaleźć tego kabla czy możliwe ze go nie ma lub jest gdzieś indziej bo auto to anglik?dodam jeszcze ze po wymianie klocków i tarczy hamulcowych strasznie grzeją sie tarcze (nawet po 10km) tak że jak chciałem umyć kiedyś auto po powrocie z trasy woda odrazu parowała jak polałem tarcze.U Was też tak jest?
nowak2020, szukaj z drugiej strony zlacza diagnostycznego tam gdzie w EU jest kierownica he he a tak na powaznie to tarcze moga sie grzac jezeli zacisk slabo pracuje i dociska klocek do samej tarczy poniewaz jest on nowy i gruby to pewnie minimalnie obiera o tarcze z tad te grzanie... Zdejmij kolo i zobacz jak pracuje tloczek w zacisku czy sie chowa do konca...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum