ja mam problem z delikatnym szarpaniem gdy zdejmuję nogę zupełnie z gazu i gdy tylko go dotknę, czy to normalne czy też należało by co nieco sprawdzić?
Witam,ostatnio sprawdzałem cewki i przewody WN i wizualnie jest wszystko ok więc szukałem dalej. Zabrałem się za pewien czujnik ale fachowo nie wiem jak się nazywa,był lekko zaolejony,przeczyściłem go,wysuszyłem i podłączyłem z powrotem. Jazda próbna miło mnie zaskoczyła,przy dodawaniu "gazu do dechy" nie było szarpania na żadnym z biegów.
Jeden problem z głowy.
Drugi problem pojawia sie kiedy ruszam na zimnym silniku i wkręcę go na obroty(ok 3tys) a następnie puszcze raptownie gaz zaczyna szarpać,robi się tzw kangurek. Dzieje sie tak na pierwszych 3 biegach, Kiedy silnik osiągnie "swoją" temp wszystko wraca do normy.Co to może być? kolejny z czujników??.
Na zdjęciu czujnik który czyściłem,powiedzcie jak sie nazywa.
Skoro obrotek skakal gora dol to wyglada jakby komp dostawal sygnal z zamachu lub nie, wiec PWK jest podejrzany. Wyciagnac sie da, ale jest duze prawdopodobienstwo jego uszkodzenia bo zwykle jest zapioeczony w bloku. Po czyszczeniu stykow nic sie nie poprawilo?
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Dzięki sTERYD
Tak myślałem że coś na pewno z ciśnieniem,ale jak już pisałem po przeczyszczeniu szarpanie ustało, wcześniej odłączyłem aku. Kiedy czyściłem krokowca nie odłączyłem aku ale nie wpłyneło to prace silnika,przynajmniej nie odczuwam.
Cześć
Nie wiecie jak się dobrać do czujnika położenia wału próbowałem z góry ale ledwo go mogę ręką dostać. Czy na kanale da radę czy trzeba coś zdemontować ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum