Koledzy liczniki R kłamią Porównajcie prędkości odczytane z licznika z dowolnym GPS Dużo o tym już się pisało ... co więcej im szybciej jedziesz tym więcej przekłamuje Pisząc tu o 210 km/h w rzeczywistości miałeś duuuużżżoooo mniej
+- 5% czyli jadąc 200km/h licznik może wskazywać od 190 do 210 i jest to jak najbardziej normalne. Dlatego prawie wszystkie fotoradary są ustawione na 10-15% więcej.
Różnica względem GPS może także występować z powodu ogumienia. Jak obwód koła bedzię mniejszy to wskazówka pokaże więcej niż rzeczywiście jedziemy, jeśle bedzie większy to wskazóka pokaże mniej.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Nawet 10% i w zdecydowanej większości przypadków "+". Był kiedyś a Auto Świecie taki test i zdaje się tylko w Toyocie Yaris licznik przekłamywał w dół.
Thef nic nie robiłem poza wymianą filtrów i oleju i po wykasowaniu błedów kompa (kąt wtrysku dawał w dupe owiele gorzej przyspieszał) a zmieniłem jeszcze opony na nowe teraz to 215/45/17 przód i tył 215/45/17 i niestety przy dwóch osobach z tyłu ocierają mi przedtem 215/40/17 i było wszystko ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum