Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 139 Skąd: Brzeg Dolny/Wrocław
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 15:16 Malowanie zacisków, wersja dla leniwych :)
Witam
Dzisiaj po raz drugi malowałem zaciski w Roverku i po raz drugi robiłem to dość konwencjonalną metodą tzn malując wszystko łącznie z tarczą, piastą i osłoną metalową. Tarcza po kilku dobrych depnięciach na hamulec jest idealnie czysta, a pomalowana osłona optycznie powiększa tarczę. Resztę elementów zasłoniłem Wyborczą . Niestety dopiero po pomalowaniu przypomniało mi się żeby zrobić kilka fotek. Do malowania użyłem srebrnego sprayu do wysokich temperatur, dałem 3 warstwy i cała robota zajęła mi ok godzinki.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 15:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 16:49
tiruces napisał/a:
robiłem to dość konwencjonalną metodą
Hehe, faktycznie bardzo konwencjonalna. Zatem mam sobie myśleć, że większość ludzi właśnie tak robi? . Bez urazy, ale moim zdaniem za mądre to nie było. Nie boisz się, że w razie awarii ogumienia, nie będziesz w stanie odkręcić koła bo się tak zapiecze na zamalowanej piaście i gwintach, że go nie ruszysz? Nie mówię już o złuszczonym lakierze, który pewnie teraz z radością penetruje wszelkie zakamarki zacisku .
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 139 Skąd: Brzeg Dolny/Wrocław
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 19:08
Jak na początku napisałem robie to już po raz drugi tzn pierwszy raz był w tamtym roku, a znajomi robią tak od lat i nikt nie miał żadnych problemów ze zdjęciem koła i ze stanem technicznym hamulców . Dwa miesiące temu wyjmowałem wszystkie klocki i sprawdzałem zaciski i żadem nie był zapieczony lub zaklejony lakierem po zeszłorocznym malowaniu. Więc co w tym takiego strasznego .
[ Dodano: Pon Maj 26, 2008 20:11 ]
Chester napisał/a:
ja to przynajmniej posciągałem tarcze i bembny zeby dokładnie wyczyscic i pomalowac;)
no właśnie dlatego jest to wersja dla osób troszkę bardziej leniwych
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
buheheh dobra opcja 5 punktów za pomysłowość tylko jedno pytanie po jakim czasie farba zaczęła schodzić...? bo oczywiście nie przecierałeś nic papierem ściernym ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum