Wysłany: Sro Maj 28, 2008 16:43 Zardzewiałe nadkola gdzie naprawiać w warszawie?
Witam,
mam poważny problem. nie mogę już patrzyć na paskudną rdze która zjadła mój czerwony lakier z nadkoli. W warsztacie samochodowym powiedzieli mi że koszt naprawy (wstawienie reperaturek i polakierowanie) to 2000zł. Trochę za dużo jak na moje możliwości finansowe. Czy znacie więc jakiś warsztat gdzie zrobię coś z tymi nadkolami taniej???
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 16:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dxdigital, 2000zł za same nadkola? Złodzieje w biały dzień, pojeździj stroche w okolicach WaWy i za 500zł znajdziesz lakiernika, malowanie elementu to 250zł z przygotowaniem itp...
Właśnie chciałbym odwiedzić warsztat gdzie już ktoś z was był i może polecić bo nie chce by
ktoś spaprał gorzej niż jest. Wysłałem już z 15 maili do firm blacharskich/lakierniczych i czekam na odpowiedzi. W tym samym warsztacie powiedzieli mi :
że prostowanie klapy maski (tylko przesunięta na bok względem reszty o ok 1cm) będzie kosztowało 300zł
wymiana (na używany) mechanizm podnoszenia szyby i naprawa centralnego zamka w jednych drzwiach (podobno musi być oryginalny) to kolejne 400zł
co sądzić o tych cenach brać, czy może uciekać od nich?
Pomógł: 43 razy Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty: 310 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 18:41
dxdigital napisał/a:
prostowanie klapy maski (tylko przesunięta na bok względem reszty o ok 1cm) będzie kosztowało 300zł
wymiana (na używany) mechanizm podnoszenia szyby i naprawa centralnego zamka w jednych drzwiach (podobno musi być oryginalny) to kolejne 400zł
co sądzić o tych cenach brać, czy może uciekać od nich?
"Uciekaj" od nich jak najszybciej, koszty te są chyba najwyższe jakie kiedykolwiek widziałem. Tak jak napisał NEOSSS, za 500 - 700 zł powinni zrobić nadkola z malowaniem itp. mechanizm podnoszenia szyby możesz wymienić samemu, jeśli potrafisz i koszt ogranicza się jedynie do jego zakupu. Ewentualnie wymiana jego powinna zmieścić sie w 150zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum