ja to poproszę o wykresy z hamowni oraz czasy z jakiś zawodów na 1/4 profesjonalnie zmierzone bo z tych filmików to nic nie wywnioskujesz (licznik wygląda jak by przekłamywał) a jak jest filmik z kabiny to szybkości tam żadnej nie widzę...
PS. z tego co wyczytałem w projektach na forum SR to pan Hansik robił najlepsze czasy kolo 6,8 do setki... wiec może wrażenia z filmików były słuszne...
na tych filmach jets obrotomierz od c20ne, teraz jest zamontowany od 2.5 wiec wszystko gra. Dobryziom, jak masz ochote na lekture to Ci podesle linka do jego tematu na VU tam sa wykresy filmy itp ale nie chce mi sie teog calego przeszukiwac.... na forum pisal cos ok 4-5 do 100km/h nie wiem czy to prawda, na zlocie objechal Vectre A LEt czyli 2.0Turbo 250koni i 4x4 ktora ma do setki 5,5s wiec chyba kreci ponizej tej wartosci,,,,
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
na tych filmach jets obrotomierz od c20ne, teraz jest zamontowany od 2.5 wiec wszystko gra. Dobryziom, jak masz ochote na lekture to Ci podesle linka do jego tematu na VU tam sa wykresy filmy itp ale nie chce mi sie teog calego przeszukiwac.... na forum pisal cos ok 4-5 do 100km/h nie wiem czy to prawda, na zlocie objechal Vectre A LEt czyli 2.0Turbo 250koni i 4x4 ktora ma do setki 5,5s wiec chyba kreci ponizej tej wartosci,,,,
Z tego co ogarnia moja skromna wiedza popularnie zwany LET miał w serii 204km i robił pierwsza setkę w 6,8sek co jest naprawdę super wynikiem przy 1445 kg, zakładając ze ktoś podciągnął go do 250km ( jesli faktycznie ma te 250km ) można sie domyślać ze przy super wiatrach zszedł do jakiś 6sek... To teraz gdzie jest nasz pan Hans z popierdółkiem i 4sek? nie widzę tego...
Ps. tak dla zobrazowania o czym mówimy, Opel Speedster Turbo 200km o wadze 930 kg!!!!!! rozpędza sie do setki w ciągu 4,9sek...
na stronie dalej CYGI pisze o swoim realnym czasie do 100km/h wynoszacym 5,5s.
"w sile wieku mial 250 KM i 470Nm obecnie nie pomierzone..."
"a najlepszy realny czas na do 100 km/h to 5,5s"
"Moj najlepszy czas ET 13,94, ale moja kategoria na SSS to Turbo Plus wiec ten czas w chwili obecnej jest bardzo slaby. ale ja takie czasy robilem juz prawie 8 lat temu wtedy to bylo cos w Polsce"
o astrze musze dopiero mocno poszukac.... dam link do tematu Hansa bo jest tego cos z 50 stron:/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum