hehe.. Nie wiem ja się jakoś tak już do tego przyzwyczaiłem jak dawniej 140 lub 150km/h pędziłem po autostradach to teraz tak wolno jadę bo różnica to prawie 10l
I to czy będę 20-30min szybciej to 10l ropy więcej spalić nie jest dla mnie warte jako student
Mi w tym tempomat (cruise control) pomaga Tak ze humor nie gra roli a towarzystwa jak nie ma to jest CB-Radio
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 11:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mi najmniejsze spalanie to 6,02 wyszlo bardzo spokojnej trasy, ze juz spokojniej sobie nei wyobrazam. ale oczywiscie w mg mam kapcie 205 , ktore troche sie kleja, wiec to moze urywac mi z pol litra
wiadomo klima ogrzewanie itp itd ma wplyw na zasieg, ale w miescie to tak do 550-570km przejade na tych 40 litrach. i uwazam ze te wartosci sa ok , tylko cena ON juz mniej O_o
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
...ale kiedyś muszę spróbować ile uda sie spalić najmniej na 100km ciekawe czy zejdę do 8L
marzyciel
mi w ZR'ce jakoś ani razu nie udało się zejść nawet poniżej 10L, ale może to dlatego, że to był mój pierwszy gokart i cały czas się cieszyłem z osiągów
teraz jakoś potrafię docenić uroki wolnej jazdy i po mieście spala mi średnio między 7-7.3L więc nie najgorzej (oczywiście czasem jetem zmuszony trochę mocniej przycisnąć jak się gdzieś spieszę lub od czasu do czasu, żeby samochód się czasem nie zamulił , bo tak to pewni zszedłbym poniżej 7L)
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
teraz jakoś potrafię docenić uroki wolnej jazdy i po mieście spala mi średnio między 7-7.3L więc nie najgorzej
Spodziewałem się, że mniej pali taki ekonomiczny, wychwalany diesel...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
teraz jakoś potrafię docenić uroki wolnej jazdy i po mieście spala mi średnio między 7-7.3L więc nie najgorzej
Spodziewałem się, że mniej pali taki ekonomiczny, wychwalany diesel...
jeśli by jeździł ktoś starszy lub na maxa oszczędzający paliwo to pewnie tak
jak napisałem - jeżdżę ogólnie spokojnie, ale czasem przyciskam, więc spalanie średnie nie zawsze jest poniżej 7L
poza tym samochód swoje waży (1330kg) i moc 140KM robi swoje
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum