Witam Dawno tu nie zakładałem tematu ... może i dobrze Ale do rzeczy...
U nas w Roverze rozerwała sie ta jakaś złączka elastyczna od wydechu. No i mam takie pytanko ... Bo na allegro nie ma żadnej do Rovera mojego ... a w sklepie kosztuje 120zł
Ale widziałem na allegro jakieś zamienniki ... tylko są potrzebne jakieś wymiary itp.
Moje pytanie brzmi tak... czy dąło by rade zamontować takowy zamiennik w naszym klekociku ... czy może znacie jakieś źródła gdzie dostanę tą cześć w miarę normalnej cenie
Za wszelaką pomoc serdecznie dziękuję
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 20:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 20:55
czesć !
tak idzie kupić "zamienniki" do wspawania,trzeba tylko dobrać długość i średnice rury -koszt razem ze wspawaniem nie powinien przekroczyć "stówy".....poszukaj jakiegoś warsztatu specjalizującego się w "tłumokach"
Pomógł: 18 razy Dołączył: 12 Kwi 2007 Posty: 306 Skąd: Radom
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 21:04
Ale jednak wole wymiary żeby ktoś podał Bo nie mam kanału ani nic w tym stylu
[ Dodano: Wto Cze 17, 2008 22:15 ]
Przepraszam bo teraz się z tatą dogadałem... tata mówi zę to jakiś tłumik drgań jest rozwalony... istnieje wogóle coś takiego jako zamiennik i wogóle czy da sie to kupić za mniej niż 120zł
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
złacze elastyczne jest też tłumikiem drgań w pewnym sensie. Nie znam wymiarów ale swój kupiłem za 45 PLN w Intercarsie. wymiary to chya 150mm długości i 55mm średnicy, ale to trzeba sprawdzić samemu
idziesz do np: intercarsu z wymiarami, oni ci sprzedają takie jak potzrebujesz, jedziesz do mechanika ze spawarką, on wycina stary i wspawuje nowy i .... masz z glowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum