Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1993
Tylko nie zlinczujcie mnie na kolejny temat pod nazwą "impulsator"
Licznik zacinał się, aż padł. Kabelki przy nim oraz przy liczniku wydają się być OK.
Na fotce widać, co udało mi się wyciągnąć ("do góry nogami" ). Czy to jest impulsator w całości, bo w necie znalazłem: http://moto.allegro.pl/it...er_600_800.html - alledrogo
Pytanie moje: czy to, że rusza się w nim jeden z trzech styków przesądza o jego wymianie?
Czy wyciąga się jeszcze dolną część, tę niewidoczną osadzoną w skrzyni?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 00:54, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 16:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Myślę że skoro rusza się jeden styk, to można to pokazać jakiemuś elektronikowi, może jest przerwa między stykiem a kabelkiem w impulsatorze. Jeżeli tak jest to da się to naprawić. Wystarczy polutować i zakleić jakimś dobrym klejem typu poxipol. Oczywiście o ile rzeczywiście jest tam przerwa, bo 550zł.... Najpierw można sprawdzić co "wychodzi" z tego impulsatora. Podpiąć sie jakimś kabelkiem i sprawdzić... najlepiej na oscyloskopie. Tylko nie wiem na którym pinie jest sygnał.
[ Dodano: Pon Cze 23, 2008 12:36 ]
Można też miernikiem cyfrowym, ale to jest dobra metoda jeżeli wskazówka w ogóle się nie podnosi, lub opada o centymetr przynajmniej w pewnych chwilach.
roboo [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 14:58
Tylko nie wiem, czy można go rozebrać, żeby ewentualnie coś zalutować
Trzeba mi szukać jakiegoś elektro-specjalisty
No, albo znaleźć takie cudo używane
Można plastik trochę przetopić w jednym miejscu żeby dostać się do połączenia (domyślam się że ten impulsator ma plastikowe gniazdo). Polutować, ubytek uzupełnić poxipolem
[ Dodano: Pon Cze 23, 2008 16:24 ]
Jeżeli zdecydujesz się wymienić jednak ten impulsator, to możesz mi wysłać ten stary, to wtedy sam go spróbuję naprawić, i może część kasy wtedy odzyskasz. O ile w ogóle ten stary jest uszkodzony...
roboo [Usunięty]
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 21:49
Aktualizacja:
Licznik poprawnie wskazuje prędkość oraz kilometry - za wyjątkiem krótkotrwałych przerw, zdarza się też czasami, że podczas jazdy wskazówka zachowuje się "nerwowo" i skacze np. o 1 cm (coś jak kiedyś w maluchach, pamiętam jak tam licznik latał )
Zmienię impulsator na używany.
Moje pytanie: czy do mojego R pasuje impulsator z wersji 600 (1.8-2.0), gdyż na zdjęciach wydaje się być identyczny ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum