Wysłany: Sro Cze 25, 2008 16:21 [MG ZS] KV6 silnik się ,,krztusi''
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Witam.
Problem nie jest wielki, ponieważ występuje to bardzo rzadko ale jednak.
Czasami jak jadę i mam wciśniety gaz na jednakowym poziomie, to w pewnym momencie samochód zachowuje się tak jakbym zdjął minimalnie nogę z gazu lub zaczyna się wręcz ,,krztusić''. Mam wrażenie, że częściej jak jest mokro ale nie jest to warunkiem. Myślałem, że może być to spowodowane kolektorem ale po wymianie jak się przejechałem i wcisnąłem mocno gaz, to na ułamek sekundy podczas przyspieszania przestał przyspieszać.
Samochód ma przejechane obecnie 110K km. Z rzeczy ekspoatacyjnych to jedynie świec i przewodów nie wymieniłem. Czy może to być przyczyną takiego zachowania? Czy też może jakieś inne problemy z elektryką?
Pozdrawiam
Jakub
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 17, 2011 18:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 16:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 22:52
Jeżeli chodzi o obroty to u mnie problem dotyczy również i wyższych zakresów.
Tam trochę się pomyliłem jak pisałem.
Pytasz o rozwiązanie problemu ?
W moim przypadku ono jeszcze nie nastąpiło z braku czasu.Praca mnie tak pochłonęła , że nie miałem sie tym kiedy zająć.
Drugim powodem jest również to , że problem występuje dosyć rzadko ( ostatnio chyba nawet rzadziej - być może kwestia pogody - mniejsza wilgoć ).
Nie zaczęło mnie to jeszcze tak strasznie denerwować ale zamierzam w przyszłym tygodniu coś z tym zacząć robić bo będę miał więcej czasu.
Jeżeli coś wymyślisz to pochwal się również swoimi spostrzeżeniami , ponieważ cewki to tylko wstępna diagnoza , nic pewnego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum