Ja kupiłem na allegro za 50zł i z lewej strony mi trą przy hamowaniu, z prawej nic. Myślałem że muszą się dotrzeć i ułożyć i będzie ok, ale już ponad miesiąc jeżdżę i nic, może lekka poprawa ale dalej trą. Co to może być za przyczyna? Jakiś !@!$# klocek się trafił czy co? bo tylko lewa strona tak trze.
siła hamowania, skuteczność ( klocek miękki, pylący szybko sie zużywający) ja u siebie mam Ferodo DS Performance i jestem zadowolony, chyba jedna z ciekawszych propozycje nie licząc klocków typu rally...
czy mała ścieralność (klocek twardy, dużo gorsza jakość hamowania ale długa żywotność) Textar taksiarze na tym jeżdżą...
Wysłany: Czw Lip 10, 2008 12:39
A ja zakupiłem wczoraj do swojego Roverka komplecik na przód, klocki + tarcze pełne (nie mam ABS-u) wszystko firmy Lucas, koszt to 340zł + 40 zł mechanik który mi to zakładał. Jeżdżę na nich od wczoraj i jest o niebo lepiej niż było, samochód prawie "dęba staje"
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 09:46
Tez mysle o Ferodo. MAm pytanie tylko do uzytkowników, jaki model i jak szybko sie scieraja (ile na nich pojezdze)? JAko ze mam klocki na wykonczeniu, mysle uzbuierac dobra sumke i przód tył naraz zrobic, do tego pewnie wypadałoby jakies tarcze ferodo co by łądnie wspólpracowało, zgadza sie? Co polecacie?
odnawiam temat niestety nie ma wentylowanych i szukam szukam ale nie moge sie zdecydowac jakie kupic klocki i tarcze prosze o pomoc zdecydowanie zalezy mi na skutecznosci a nie zywotnosci
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
odnawiam temat niestety nie ma wentylowanych i szukam szukam ale nie moge sie zdecydowac jakie kupic klocki i tarcze prosze o pomoc zdecydowanie zalezy mi na skutecznosci a nie zywotnosci
ja sobie cały tył czyli i klocki i tarcze zrobiłem na ATE i są fajne
przód też pewnie zmienie w swoim czasie na ATE
Nie polecam Lucasa, miałem i w pewnym momencie zaczęły piszczeć mimo że okładziny jeszcze było dużo. Wymieniłem na Ferodo Premier, tył ferodo i tarcze Ferodo i jest nieźle.
Ogólnie Ferodo mogę polecić.
ja powiem tak mam zestaw z ATE z tyłu wiec znacznej różnicy nie widzę przy hamowaniu, ale gdybym musiał robić przód tez zainwestował bym a ATE bo to dobre niemieckie hamulce.
Gdy kupowałem tarcze i klocki na tył to kumpel w sklepie zapytał mnie się: czy chce brembo i ferodo czy coś co HAMUJE. brembo produkowane w Dąbrowie Górniczej to podobno szajs nieziemski bardzo dużo zwrotów mają i podobno nie jest to już ta klasa hamulców co kiedyś.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum