orientuje sie ktoś gdzie i za ile można zamontować w samochodzie takie urządzenie?
chodziło by mi o prosty system z dwoma kamerami i jakimś urządzeniem które by to wszystko nagrywało
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 16:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli tylko na postoju to jakiś rejestrator twardodyskowy + twardy dysk + 2 kamerki z podświetleniem w podczerwieni. Na oko ok. 1000 - 1500PLN Tyle, ze podczas jazdy nie da rady, bo zwykły dysk pewnie padnie. Poszukaj w firmach zajmujacych się TV przemysłową
to nie jest problem w napięciu, tylko w poborze prądu i tym jak długo takie coś "popracuje Wystarczy wybrać rejestrator zasilam=ny 12 voltami (chyba są takie) i nie trzeba przetwornicy Tylkko trzeba taie coś znaleźć. No chyba, że wrzucić drugie Aku do bagaznika
Zwykły rejestrator ok 5-6 Amper
Co do dysku czy jakiejś innej elektroniki wrażliwej na wstrząsy trzeba zaopatrzyć się w odpowiednią obudowę antywstrząsową z jakąś amortyzacją coś na wzór rozwiązań stosowanych w obudowach komputerów przemysłowych.
mimo66, podesłał mi cos takiego: http://www.allegro.pl/ite...udio_video.html
problem w tym że w bagażniku raczej nie mógłbym tego schować, bo mam w nim sprzęt grajacy którym pare osób sie juz interesuje, wiec jak otworza bagaznik i zobacza dodatkowe pudełeczko to ciekawe czy je zostawią
dziekuje za pomoc, punkty przydzielone
jak bedzie tak daleko że będe kupował to jeszcze sie odezwe, narazie brak funduszy a w dodatku jutro jade na wakacje:]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum