Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 10:08
A tak mnie teraz naszly mysli i zastanawiam sie co sie stanie jak sie podlaczy rure od turbo bezposrednio do silnika - tzn. co sie stanie gdy pominiemy intercooler?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 10:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 10:20
Mysle po prostu co zrobic kiedys w awaryjnej sytuacji jak taka rura peknie a zostanie mi tylko taki kawalek, zeby podpiac bez intercoolera. Czy nie bedzie to szkodliwe dla silnika? Jazda z peknietym wezem to nie jazda, wiec w autostradowej jezdzie takie podpiecie moze byc ratunkiem
W ogole Tomi moglby juz wracac z wczasow, bo NIE DA sie nigdzie kupic nowego weza za taka cene jak u niego - 211zl
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 10:56
ej no, to nie jest smieszne wczoraj na autostradzie moje kolanko naprawcze z weza spadlo... nie jechalo sie fajnie. Glupie uczucie jak sie wie, ze pod maska jest sporo a nie mozna jakiegos glupiego CC wyprzedzic
W ogole udaloby mi sie to naprawic na stale tym kolankiem, gdyby nie to, ze waz ma rozne srednice po dwoch jego stronach a kolanko jedno. Przez to z jednej strony jest idealnie a z drugiej bylo za duze i w efekcie sie spadlo
No Tomi by mogl juz wrocic czekam na MTF94 do skrzyny biegow A nic sie nie stanie jak podlaczys bezposrednio, wszystke SD tak maja i moj ma teraz, tak zwarte jak ty mowilesz zeby zrobic w czasie awarji
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
ale Tomi to też człowiek
i tak robi dla nas cuda ratując swoją wiedzą i dojściami do różnych części
chyba te 2 tygodnie urlopu mu się należą
tymbardziej, że ma rodzinę, z którą spędza mało czasu poświęcając się dla użytkowników roverków...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 274 Skąd: Toruń
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 11:05
xtek napisał/a:
co sie stanie gdy pominiemy intercooler?
Nie będzie schlodzonego powietrza a więć mniej tlenu, doladowanie mało skuteczne i efekt taki jak napisał Kol. sTERYD.
A tak na marginesie, to ja taką rurę (bo też pękła na kolanku) nabyłem za 35,00PLN w sklepie z częściami do autobusów.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 274 Skąd: Toruń
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 14:26
Wziąlem ze soba starą na wzór i sprzedawca dobrał i jest OK - był na niej napis "diesel Germany" .
P.s. Można szukać również w sklepach z częściami do ciągników rolniczych.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum