Wysłany: Nie Sie 10, 2008 23:29 [R600] Problem z Alarmem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Otóż dzisiaj w godzinach popołudniowych dostrzegłem ze w Moim Roverze przestał się załączać alarm..
Centralny zamek wszystko chodzi z pilota lecz alarm ani drgnie.. ani kierunki nie mrugną, wogóle się nie załączają kontorlki w drzwiach tak jakbym nie miał alarmu lecz sam Centralny.
Rano Wszystko chodziło.
Bezpiecznik zmieniałem od Alarmu i dalej to samo.
Co jeszcze może być nie tak ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 24, 2011 00:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 23:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a Może być to tego wina że mam uszkodzony ten czujnik (patrz screen) od strony kierowcy ?
http://www.fotohost.pl/public/view/full/3179
To było uszkodzone jak już kupiłem auto i chodziło aż do wczoraj.. ale posprawdzam wszystko jak Roverek wróci z trasy
Co do czujnika to kosztuje on ok 50zł na www.tomateam.pl/sklep
ale zawsze można wyjąć środek i będzie rozwarty obwód - czyli tak jakby drzwi były zamknięte.
A co do filterka - jest ok, tylko powinien być mocowany metalową blaszką, a nie plastikowym ściągaczem
drag_op, masz rzowalona krańcówkę, gdy ją odłączysz będzie wskazywało jakby drzwi były zamknięte i alarm się załączy koszt to 35zł, filtr jest mocowany na blache do kielicha...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum