Czy ktoś wie jakiego rodzaju belka zawieszenia (dolna) przednia jest montowana w MG ZR 160? Czy jest to taka sama część jak w Roverku 25? Może Honda? Z tego co widzę na zdjęciach allegrowych wydaje mi się, że do benzyniaków jest jedna i ta sama i nie zależy to od poj. silnika chociaż nie jestem tego pewien. Może, ktoś dysponuje jej symbolem lub wie gdzie ją kupić? Lub ma jej fotografię. W moim autku, które kupiłem jako uszkodzone - leży lekko przednie koło i nie trzyma kąta, po naprawie sprzęgła jest to kolejna rzecz do zrobienia w cytrynce. Ze wstępnych diagnoz, które robiłem na 3ch stacjach diagnostycznych wynika, że amortyzatory, wachacze są raczej proste - wygladają na świeżo wymieniane - jest na nich nawet jeszcze naklejka fabryczna. Podejrzanie wygląda wspomniana belka. Patrząć od dołu autka z prawej strony tuż obok mocowania jest ona w jednym miejscu jakbu pofalowana zgnieciona. Mechanik nie jest w stanie stwierdzić czy ten typ tak ma bo nigdzie tego w krk nie można porównać. W zawieszeniu nic nie puka, nie ma luzów. Wygląda na to, że jakiś partacz francuski nie uwzględnił jej do wymiany powypadkowej.
Z góry dziękuje za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 13:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ściągnij sobie EPC - link w technicznym FAQ (patrz mój podpis)- pierwsze ptytanie. Tam będzie wyszczególniony numer katalogowy i czy jest taka sama jak w innych R.
_________________ Pozdrawiam - Brt
Konrad_Zr160 [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 15:40
Archiwum EPC ze strony klubowej jest strzelone, winrar wywala błędy CRC ale sciągam jakieś inne wersje znalezione na necie.
Kończę ściagąć właśnie z innego źródełka, mam nadzieję uda się dotrzeć do tego co szukam. Dziwna historia. Niby ściąga się bezblędnie rarek, w którym jest iso 600 megowe i wywala prze dekompresji przy ok. 80%.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 20:57
wąska belka przód pasuje od rovera 200/25 diesel.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Konrad_Zr160 [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 21:08
To fajnie bo jest ich kilka na allegro. Będę jeszcze to sprawdzał. Jak tylko uruchomię samochód w kwestii sprzęgła zajmie się nim fachowiec od tego typu rzeczy, natomiast powoli rozglądam się. Istotnie jest to wizualnie bardzo podobne do tego co widziałem dzisiaj rano pod autem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum