Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 102 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 16:45 [MGF] Wymiana silnika 1.8 VVC 145km na wersję Trophy 160km?
Czy taka wymiana jak w tytule jest możliwa, czy są potrzebne dodatkowe przeróbki, co muszę wziąć pod uwagę? Kable te same? Poduszki ? Czy układ wydechowy może pozostać od 1.8 VVC 145km? Czy ktoś może mi coś powiedzieć doradzić?
Bardzo dziękuję i przepraszam że tak marudzę ale mam spore ciśnienie czasowe
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 16:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 04:04
A no tak już rozmawiałem z właścicielem, sprawa na razie wygląda w ten sposób że w moim po HGF świeci się olej, możliwe że czujnik poszedł sie gonić. A jeżeli nie to bardziej będzie mi się opłacało kupić nowy silnik niż go remontować!
[ Dodano: Pią Sie 15, 2008 05:06 ]
Myślicie że powodem może być to że jest nowa magistrala olejowa (znaczy nowego typu)????
[ Dodano: Nie Sie 17, 2008 21:49 ]
Poczytalem porównania na ultimatemg no i wychodzi na to że różnica jest tylko w wewnętrznej części silnika. A i jeszcze pytanko, przy takiej zmianie potrzebne będzie grzebanie przy komputerze samochodu?
Wysłany: Wto Sie 26, 2008 12:39
W tym momencie czekam na licznik żeby wrócił do mechanika wtedy będą mogli sprawdzić czy wszystko jest ok. W końcu na nim są wszystkie kontrolki.
Wymieniony czujnik temperatury oleju zobaczymy?!?!
- BTW zamówiłem w Inter Cars dolot 57i K&N do MGF za 465 zł wychodzi sporo taniej niż na ebay(termin około 3tyg.).
- Roll Hoops w drodze z Niemiec.
- Indiglo j/w
- jeszcze tylko albo aż tapicerka, nowe poszycie dachu, pomalować na czarny kolorek może półmat, malowanie środkowej konsoli i nawiewy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum