Moj ulubiony temat.U mnie jak autko stoi na luzie to jest takie specyficzne klekotanie.Jak wcisne sprzeglo to cisza.Jak puszcze szybko to klekocze a jak delikatnie i powoli to cisza chociaz juz zaczynalo ostatnio tez klekotac.Dodatkowo jak jade i puszcze gaz to jest takie delkatne szarpniecie.Tak jak by przod auta byl luzny.
Zobacz sobie to http://pl.youtube.com/watch?v=wxULu3xabag
Nowe kolo to koszt okolo 1400zl a regeneracja 600-800 i w Poznaniu daja na to rok gwarancji.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
lamer tez wymieniales kolo?? Ile placiles i jakie kupiles czy moze regenerowales??Silnik mam poza autem wiec odrazu wymienie a nie bede czekal az sie rozpadnie calkowicie i bede musial skrzynie jeszcze raz wyciagac.Kupie chyba tarcze ze sprezynkami bo mam teraz cala.Ta ze sprezynami powinna dodatkowo odciazac jeszcze troche kolo 2 masowe.W koncu kiedys nie bylo takich kol tylko tarcze przejmowaly cale obciazenie.
Nawet nie pomyslalem ze opisales to Dzieki i tylko nie stary Szybko Ci to kolo padlo.80tys... Podobno nie ma marki w ktorej kolo by przejechalo wiecej niz 150kkm.Ja mam na liczniku prawie 160kkm i kolo jest do wymiany a ile wyjdzie przebiegu na T4 to sie zobaczy
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 07:07
Zukowaty napisał/a:
Nawet nie pomyslalem ze opisales to Dzieki i tylko nie stary Szybko Ci to kolo padlo.80tys... Podobno nie ma marki w ktorej kolo by przejechalo wiecej niz 150kkm.Ja mam na liczniku prawie 160kkm i kolo jest do wymiany a ile wyjdzie przebiegu na T4 to sie zobaczy
Z tymi 150kkm to oczywiście uogólnienie. Ważniejsze jest czy samochód jeździ po mieście czy w trasie. No i ważny jest także styl jazdy - ostre ruszanie nie sprzyja trwałości koła i tarczy.
Wiem wiem od czego pada kolo.Ile Cie sksowali za regeneracje i jak dlugo czekales??Na Junikowie kiedys pracowalem To dzielnica Poznania.Chyba nawet wiem gdzie jest ta ulica Czyli dobrze myslalem zeby zalozyc tarcze "starego" typu
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 08:51
Płaciłem zdaje się 700zł. Regenerują z dnia na dzień. Można też wysłać kurierem i odeślą tą samą drogą. Ta ulica jest jadąc od centrum trochę przed cmentarzem w lewo.
PHJOWI ty sobie zartujesz ze tyle w IC kosztuje nowe?? Jakiej firmy to jest??Mam wejscie do IC na miechanika ze znizka na 40% wiec bym je wzial.Oczywiscie ta znizka nie na wszystko ale najmniej ma chyba 25%
[ Dodano: Pią Sie 22, 2008 10:49 ]
Juz sprawdzilem i maja LUK'a.ceny tylko nie widze bo nie mam do nich loginu.
Ok.Ja sprawdzalem w odzialem poznanskim ale nie mieli w ogole dostepnosci w systemie.Mi sie cos zdaje ze to kolo CORTECO to bedzie pasowe za 550zl a nie 2 masowe.Pasowe jakos tak kosztuja no ale poczekamy az sprawdzisz i moze bedzie mila niespodzianka...bardzo mila
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum