witam ! w sumie to chodzi o auto mojego kolegi czyli Opla corsy. kupil sobie jakis tam alarm o nazwie BASCOP MAX E20. nie wiem co to za alarm no ale skoro go kupil to warto go zamontowac. i tu zaczynaja sie schody.tak wiec - kabelki do swiatel (kierunkow) sa napewno prawidlowo zamontowane bo mrygaja przy wlaczeniu alarmu, dioda juz byla zamontowana i dziala, przewody do akumulatora prawdopodobnie ok bo inaczej sie nie da , byl jeden kabelek do czujnika zamkniecia drzwi - podlaczony i raczej dziala tez prawidlowo , przewod do stacyjki podlaczony- wprawdzie do kable plusowego radia ale to to samo bo takze po wylaczeniu stacyjki radio gasnie i taki jest cel tego przewodu zeby prad odlaczac i teraz jest problem z ''PRZYCISKIEM AUTORYZACJI'' I ''CZUJNIKIEM DODATKOWYM'' poniewaz w zestawie ich nie bylo to nie wiemy o co chodzi, czy trzeba dokupic , czy sa niepotrzebne , czy tez da sie to jakos ominac?nastepnym problemem jest ''WYJSCIE DRUGIEGO KANALU LUB MASA PO ZALACZENIU ALARMU''-tutaj to kompletnie nie wiem o co chodzi a idzie tam tylko jeden kabelek.no i na koniec przewody do centralnego zamka, jeden powinien byc podpiety do przewodu ''OTWIERANIE (MASA 150mA) ZAMKA CENTRALNEGO a drogi to samo tylko ze zamiast OTWIERANIE jest napisane ZAMYKANIE - no i pytanie brzmi gdzie je podlaczyc bo tego to juz konkretnie nie mamy pojecia. z gory dzieki za jakiekolwiek podpowiedzi.kazda jedna sie liczy bo dzisiaj ponad 7 godzin sie z tym meczylismy i nic.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kamil18101986 Wto Wrz 02, 2008 13:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 23:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum