Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 18:14
Posprawdzaj czy masz opaski dokręcone bo może gdzieś dmucha z pod nich.
U mnie wyglądało to podobnie ale to była wina właśnie opaski-nie dokręcona.
Pęknięty wąż raczej nie jest.
A w miejscu styku węża IC i takiego małego węża(chyba przelew do zbiorniczka płynu chłodzącego) jest wytarty wąż od IC czy tylko takie złudzenie na fotce?
To jak najbardziej jest zludzenie waz jest ok ale opaski musze posprawdzac. Nawet myslalem by posciagaz weze i je wymyc! Tylko nie wiem czy to db pomysl?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 18:25
Fargo80 napisał/a:
Nawet myslalem by posciagaz weze i je wymyc! Tylko nie wiem czy to db pomysl?
Ja bym nie ściągał-szkoda roboty.
Wymyć zamontowane delikatnie pędzelkiem i benzyną(chociaż nie wiem czy benzyna sie do tego nadaje)ale broń Boże nie ropą bo ona "szkodzi" gumie.
A z tymi opaskami to też uważać bo ze dwie to przekręciłem na zasadzie-"a jeszcze trochę,jeszczę trochę i po gwincie"
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 19:09
Wymontowanie węży jest jak najbardziej na miejscu. Warto wyczyścić czystą szmatką miejsca styku z intercoolerem oraz samo wejście do niego, żeby po ściśnięciu opaską lepiej trzymało.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 20:38
Fargo80 napisał/a:
Ale jesli idzie o jakis uszczerbek na zdrowiu mojego autka to chyba nie musze sie martwic?
Jeżeli węże nie są bardzo mokre to wszystko ok. Turbina musi być czymś smarowana, wewnątrz układu tworzy się mgiełka olejowa i dlatego pewne ilości oleju zawsze znajdziesz w wężach.
Widze ze mowa tu o czyms co u siebie zauważyłem ze moja turbina jest na samum dole troche "spocona" od oleju,nie jest to duzzo ale jest,pomyslałem ze odkręce gorny wąz od IC i zobacze co tam w środku a w śroku jest mokro,co prawda nie płunie tam rzeka oleju ale jest wilgotno lub spocone jak kto woli,
Czy mam sie martwic,autko troche kopci tylko rano,jak jak wyjade z parkingu spod domu jakies 50metrów zadnego dymka,prosze o jakąs diagnoze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum