Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam.Otoz sprzedalem swojego R600.Jade dzis po autko i moze bedzie to R75 CDT...Nie znalazlem jednak czy 2.0 to doklanie ile?1999 czy 2001 cm3 czy jak?Bo nie wiem jaka akcyze mi nalicza...czy 3 % czy 13...Prosze was o pilna pomoc.
Gdzieś to przeczytałem, ale na chłopski rozum teraz myślę i wiem, że to nie możliwe bo przecież oprogramowaniem się różnią tylko. Wpisałem w wyszukiwarce, pojawiło mi się kilka samochodów CDT 1951cm3 Ale gdzieś to indziej znalazłem. Jak wpadnie w oko na pewno dam linka.
No z tego co wiem silniki są takie same, osprzęt też. Różnią się oprogramowaniem. CDT łatwo przerobić na CDTi, wystarczy tylko wgrać nowe oprogramowanie od CDTi Przynajmniej tak czytałem
wystarczy tylko wgrać nowe oprogramowanie od CDTi Przynajmniej tak czytałem
Jest to prawda. Taki upgrade można było kupić nawet u dealera i wczytać do CDT. Nazywało się to X-power coś tam. Użytkownik gipsy2 kupił auto z już wgranym upgradem.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Instrukcja obsługi (Rover 75 CDT, CDTI) na str. 251 podaje: Dane techniczne 2,0 l diesel:
-pojemność skokowa 1951 cm3
-kolejność zapłonu 1-3-4-2
-obroty biegu jałowego 758 +/- 50,
Nie przepisuję reszty, gdyż autorowi pytania chodziło wyłącznie o pojemność. No chyba, że kogoś ciekawią pozostałe dane.
se7en86, pogadaj s krisem, to Ci prześle skan instruckji
albo zapłać składkę i sam sobie zaciągnij
chyba, ze się nie boisz angielskiego, to cała instrukcja jest w RAVE
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Cze 2008 Posty: 337 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 06:03
Witam wszystkich forumowiczów w ten piękny poranek
Ja w dowodzie rejestr. mam wpisane 1950, natomiast teraz przeczytałem w instrukcji, że pojemność disli to 1951cm3.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum