Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 12:06 [R416] Dziwny problem z ABS
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
jakis czas temu zaczela swiecic mi sie kontrolka od ABSu. jednak zanim sie zapalila, ABS wariowal, zalaczal sie nie wtedy kiedy trzeba (praktycznie przy kazdym hamowaniu), cos buczalo pod maska. Wiec wyjalem bezpiecznik od ABSu, zeby nie rozwalic sie na pierwszych swiatlach i tak jezdzilem przez krotki czas. Dzisiaj wlozylem go na miejsce bo chcialem jechac na diagnostyke.. I co? ABS dziala tak jak powinien, jedynie podczas wlaczania sie ABSu slychac to dziwne buczenie z pod maski. Nie bylo go przed awaria. Koles od diagnostyki powiedzial ze bez swiecacej sie kontrolki komputer nic nie pokaze, bo ABS nie ma pamieci.. Jezdzic? czy lepiej sie tym zajac?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 27, 2011 22:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 12:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Pią Lis 14, 2008 21:20 ] konrad99, lepiej się tym zająć u mnie był pęknięty pierścień i przy końcu hamowania włączał się ABS i prawie wylądowałem na autobusie jadącym przede mną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum