Wysłany: Sob Lip 31, 2010 23:33 [All] Warsztaty - Pomorskie
Rano wybieram się na wakacje nad morze,właśnie w te rejony a dokładnie do Stegny a moje autko zaczęło"świrować" i stąd moja prośba do Was o podanie adresu jakiegoś dobrego warsztatu w woj.pomorskim który pomoże mi rozwiązać mój problem.Znalazłem na razie P.M.Auto Gdańsk na ul.Hallera 132,może coś jeszcze polecicie?(o ile dojadę szczęśliwie do celu)
_________________ "jedyna"po reinkarnacji
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Cze 11, 2011 09:39, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: Sob Lip 09, 2011 22:46 [R75] POMOCY TRÓJMIASTO - pasek alternatora walnął w Karwi
Typ: T Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
Witajcie,
Mam problem, jestem w Karwi z dwumiesięcznym bachorkiem mam we wtorek wyjeżdżać do Ostrołęki (400 km) i walnął mi pasek od alternatora, potrzebuję info gdzie co i jak i za ile. Może ktoś z Trójmiasta ma jakieś rozeznanie, każde info mile widziane. Na razie przejechałem nim jakieś 30 km w nocy na światłach, akumulator jest nowy, ale do Ostrołęki boję się ruszyć z tą awarią.
Może jeszcze ktoś wie czy to wielka mecyja założyć ten pasek w R75, wyjąłem go bez problemu, ale był pęknięty ... no to się rozpisałem, jednym słowem
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 10:36
Kris, numer katalogowy paska to PQS101180 - jeśli masz klimatyzacje. Osobiście nie znam nikogo w Karwi ale mam kolegę w Wejherowie (mechanik). Wysłałem Ci telefon do niego na PW. zadzwoń i zapytaj czy Ci pomoże.
Kris, numer katalogowy paska to PQS101180 - jeśli masz klimatyzacje. Osobiście nie znam nikogo w Karwi ale mam kolegę w Wejherowie (mechanik). Wysłałem Ci telefon do niego na PW. zadzwoń i zapytaj czy Ci pomoże.
apples, jesteś wielki
Ale gdzie ja taki pasek dostanę teraz, w zasadzie to mam tylko poniedziałek na to....
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 11:25
Kris napisał/a:
Ale gdzie ja taki pasek dostanę teraz, w zasadzie to mam tylko poniedziałek na to....
Jutro jestem w pracy więc nie mogę Ci pomóc, a dzisiaj tez nic nie kupię. Zadzwoń może do Roberta i zapytaj jak on to widzi. Sklepy motoryzacyjne ma pod ręką, a oprócz tego ma z nimi układy więc pewnie nie będzie problemu.
Jeśli wymienisz sam to w każdym motoryzacyjnym powinni Ci go ściągną. Możesz też rano zadzwonić do Pucka do sklepu motoryzacyjnego http://maps.google.pl/map...965020636235120 Jeśli nie kupisz w Pucku to pozostają sklepy w Rumi, Wejherowie lub Gdyni. Jeszcze jedna opcja InterCars http://sklep.intercars.co...SKLEP¬itle=1 i może ktoś Ci przywiezie.
[ Dodano: Nie Lip 10, 2011 12:25 ]
I jeszcze jedna opcja - kolega AANDhttp://www.landroverowy.pl/ jest z Tczewa i powinien mieć ten pasek.
A więc tak: pasek zamówiłem dziś rano w tym sklepie w Pucku telefonicznie, (pasek według nomenklatury intercasu to 5pk1200). Był na 14 i zrządzeniem losu z Pucka dostarczył mi go szfagier co akurat wracał dzisiaj z Helu
Potem pojechałem do Karwieńskich Błot i tam trafiłem jakiś taki warsztat w którym mi go wymienili dość sprawnie, także mam nadzieję że wszystko będzie OK.
Serdeczne dzięki apples jak by się tak trafiło że sie kiedyś najdziemy, wiszę Ci flaszkę
Ostatnio zmieniony przez Kris Sro Lip 13, 2011 19:00, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 21:45 [R 75] Szukam mechanika w 3miescie do naprawy sprzęgła!!??
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam, czy jest jakis sposob zeby przez forum dotrzec do kogos kto zna sie na wnetrzu Roverów 75 i moze mi naprawic to sprzegło, o którym nawet Bóg zapomniał?:)
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 10:53
artokolos napisał/a:
witam, czy jest jakis sposob zeby przez forum dotrzec do kogos kto zna sie na wnetrzu Roverów 75 i moze mi naprawic to sprzegło, o którym nawet Bóg zapomniał
Silnik jest z BMW więc szukaj kogoś kto naprawia BMW. Wymiana sprzęgła to żadna filozofia i niczym się nie różni od wymiany w innych markach samochodów.
Ostatnio szukalem serwisu i podjechalem do AutoLeo, wczesniej robili moją Astre i Audi i za każdym razem wyjeżdżałem zadowolony. Z serwisem 75 było podobnie. Właściciel mówi że serwisuje jeszcze dwie 75 z trójmiasta więc pojęcie jakieś mają
developer01, generalnie pojawiam się w Autoleo od czasu do czasu głównie na wymiany oleju. Poza tym wymieniali mi Amorki z tyłu, diagnozowali przetarty przewód od zaworu wysokiego ciśnienia (ich komp łączy się z silnikem), wymieniali tuleje wahaczy oraz grzebali w ręcznym jak zaczął hałasować. Generalnie jestem zadowolony ale ceny trzeba zbijać. Pozatym nie ma demonizować R75 to auto jak każde inne i jak nie trafia w ręce partacza to każdy mechanik da radę.
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 08:04 [R75] wymiana sprzęgła
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam, potrzebuje naprawić sprzęgło w moim Roverku - pompka jest juz zregenerowana przez "boncky", tarcza, docisk i wysprzeglik kupione tylko moj mechanik nie chce podjąć się wymiany. czy jest ktos w 3miescie lub okolicy kto mi to wymieni? zalezy mi na czasie!
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Sie 01, 2011 13:48, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum