Wysłany: Czw Sie 28, 2008 13:25 [r200] Światła postojowe i tablicy rejestracyjnej
Mam takie pytanie nie świecą mi światła postojowe z przodu i oświetlnie tablicy rejestracyjnej.
Z przodu świeciły mi wcześniej a ostatnio patrzę a tu ciemno. Szukałem w książce w opisie bezpieczników, ale nigdzie nie znalazłem bezpiecznika który był by bezpośrednio z tym związany. Wie ktoś może czy to jest wina bezpiecznika albo nie wiem:(
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 13:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dobrze by bylo jak bys wział miernik do reki i zobaczy czy do uchwytow zarówek dochodzi napiecie. Czasem te uchwyty sa saśniedziałe i nie stykają dobrze z żarówka. Jesli sa zasniedziale to drobny papier scierny i fruu po stykach.
Dziś chciałem dobrać się do oświetlenia tablicy z tyłu i dupka
Wszystkie 4 śrubeczki mają okrągłe dziurki w miejscu gdzie powinien być krzyżyk. Będę musiał rozwiercać to i potem dosztukować jakieś wkręty jeśli będzie do czego bo czuję że będzie lipa. No chyba że jakoś uda mi się to rozkręcić bez ingerencji ciężkich maszyn:)
teraz mam pytanie jakie tam żarówki siedzą to od razu bym je wymienił na nowe
Tam trzeba tylko odkręcić te dwie male śrubki po bokach klosika. Ale najpierw sprawdziłbym przepust gumowy po prawej stronie klapy, chyba tam będzie przyczyna.
Nom wiem że dwie ale na dwóch są razem cztery i na dodatek żadnej nie mogę odkręcić. Wina jest przy żarówkach, bo ostatnio mi jedna świeciła a jak uderzyłem w nią to zgasła i zapaliła się ponownie A teraz nie świeci hehehe pewnie tak jak ktoś pisał cała zaśniedziała.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum