Witam, dystanse pasuja bez problemów ! są dobrze dopasowane do drzwi, jednakże trzeba je jeszcze uszczelnić od spodu.
Zabawy troche jest, robiąc to 1 raz zrobiłem wszystko razem z wygłuszaniem drzwi w jakieś 4h, nie ma żadnych problemów z tapicerką itp.
Generalnie łatwa sprawa.
Pozdrawiam
_________________ Music Sounds Better With...Me
AkUu [Usunięty]
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 10:12
Spiro napisał/a:
Witam, dystanse pasuja bez problemów ! są dobrze dopasowane do drzwi, jednakże trzeba je jeszcze uszczelnić od spodu.
tez sie zbieram zeby to zrobic...
jak uszczelnic tzn??
nie wiem czy dobrze zrobiłem ale wyciąłem sobie taki okrąg pod dystans z mdf z maty bitumicznej i przykleiłem do blachy, na to przykręciłem dystans i dopiero głośnik.
Zrobiłem tak ponieważ były luzy pomiędzy blachą a dystansem...
No no to powidzeia. Jeszcze jedno mam pytanie. Te dystanse mają otwory do przykręcenia w fabryczne miejsca w drzwiach? Są one troche nie uniwersalne
Te co ja kupowałem są do seri 200 i pasowały idealnie
[ Dodano: Czw Sie 07, 2008 21:45 ]
Spiro napisał/a:
nie wiem czy dobrze zrobiłem ale wyciąłem sobie taki okrąg pod dystans z mdf z maty bitumicznej i przykleiłem do blachy, na to przykręciłem dystans i dopiero głośnik.
Zrobiłem tak ponieważ były luzy pomiędzy blachą a dystansem...
Zależy mi na tym, żeby kupić dystanse we Wrocławiu gdzie mieszkam.. bo kolejne dni czekać z zamontowaniem i płacić za wysyłke...
Ja już dwa miesiące się czaje na rozbebeszenie drzwi w ZRrze, ale z czasem ciężko... najlepiej oglądnij jak to wygląda w aucie, jak tak jak te do hondy, to moim zdaniem warto poczekać parę dni, bo z pasowanych powe chyba wszyscy są zadowoleni...
Mi przyszły dystanse własnie zabieram sie za robienie a tu ci patrze a one w ogole nie pasuja do mojego roverka:( w ogole nie wiem czy gosc sie pomylil jak wysylal czy co ale w zaden sposob otwory nie pasuja i sa jakies wieksze od oryginalu tego plastikowego i nie wiem co mam teraz robic:(
Czy te z tej stronki co na forum jest o dystansach pasuja idealnie w miejsce oyginalnych do R200?!
http://www.powe.com.pl/pr...products_id/280
ja mam pytanie jak to mam zrobic bo w mg zr jak wyjolem stary glosnikto jest plastikowa dziura i z 6 cm przerwy i blacha i teraz pytanie gdzie mam przykrecic ten dystans czy do blachy jak do blachy to dalej zostanie z 5 cm przerwy bo dystans jest cienki a moze go sie przykreca na przod na plastik i na to glosnik chyba nie bedzie glupio wygladalo jestem kompletnie nie obeznany w CA prosze o pomoc jak to zamontowac
bo teraz tak czy przykrecam ten dystans na ten plastkik i dopiero glosnik czy tam do srodka na ta blache
Ściągasz boczek z drzwi, przykręcasz dystans do blachy - żeby uszczelnić najlepiej podklej najpierw matą bitumiczną, do dystansu przykręcasz głośnik. Na to zakładasz boczek z drzwi z maskownicą plastkikową
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum