Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Pytanie 1
Czy w R400 istnieje coś takiego jak kontrolka rezerwy? Pytam sie bo u mnie sprawa jest dość dziwna, mianowicie kontrolka pasująca do tej roli jest ale śweci się non stop blado-zielonym-niebieskim światłem
Czy to jest normalne czy tez może być to spowodowane bawieniem sie podświetleniem w moim R przez poprzedniego właściciela? (mam czerwone podświetlenie tarcz(obroty,predkosc,paliwo..) i niebieskie żarówki zewnętrzne na liczniki)
Pytanie 2
czy wie ktoś może jak się dostać do nawiewu pod szybą zaraz przy kierwnicy bo jakis PAN MECHANIK jak mi wymieniał filtry itp coś tam chyba zostawił albo nie dokręcił czego skutkiem jest wkurzający dzwięk przy nizszych obrotach i wybojach
Z góry dzięki za problem.
_________________ Nigdy nie dyskutuj z debilem...
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona cię doświadczeniem
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 22:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 21:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pytanie 1
Czy w R400 istnieje coś takiego jak kontrolka rezerwy? Pytam sie bo u mnie sprawa jest dość dziwna, mianowicie kontrolka pasująca do tej roli jest ale śweci się non stop blado-zielonym-niebieskim światłem
Owszem, instnieje i podświetla się na pomarańczowy a znajduje się po lewej stronie od wskaźnika poziomu paliwa (pierwsza kontrolka po lewej stronie)
qlesh napisał/a:
Czy to jest normalne czy tez może być to spowodowane bawieniem sie podświetleniem w moim R przez poprzedniego właściciela? (mam czerwone podświetlenie tarcz(obroty,predkosc,paliwo..) i niebieskie żarówki zewnętrzne na liczniki)
Zdecydowanie poprzedni właściciel się bawił. Standardowe podświetlanie to pomarańczowe we wszystkim co się podświetla oprócz przycisku od świateł awaryjnych bo to świeci na czerwono.
qlesh napisał/a:
Pytanie 2
czy wie ktoś może jak się dostać do nawiewu pod szybą zaraz przy kierwnicy bo jakis PAN MECHANIK jak mi wymieniał filtry itp coś tam chyba zostawił albo nie dokręcił czego skutkiem jest wkurzający dzwięk przy nizszych obrotach i wybojach
ludzie nie zadawajcie po stokroć tych samych pytań (przecież to szlag może człowieka trafić, jak się to samo setki razy czyta) ...
NIE MA takiej kontrolki w R200 o czym wyraźnie jest napisane w Technicznym FAQ na naszej stronie głównej
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Ostatnio zmieniony przez giewu Sob Wrz 27, 2008 09:47, w całości zmieniany 1 raz
Standardowe podświetlanie to pomarańczowe we wszystkim co się podświetla oprócz przycisku od świateł awaryjnych bo to świeci na czerwono.
no dobra ale czy jak się swieci to tylko w momencie rezerwy czy tez jak u mnie ciągle(i może potem na inny kolor?? balem sie sprawdzac zeby nie zabraklo mi paliwka) do tego przy jakiej wartośći paliwa w baku kontrolka swieci??
moj maks jak juz wskazówka była na 0 to zostało mi okolo 7 litrów w baku....powienienem jeszcze bardziej pożyłowac i poczekać czy się zaświeci??
_________________ Nigdy nie dyskutuj z debilem...
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona cię doświadczeniem
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 09:42
u mnie zaczyna świecić tak ze- 1mm nad dolną kreską w zależności oczywiscie jak auto jest ustawione.. i wczesniej sie nie zapala. Poziom palliwa moge poznać po intensywności świecenia tak jakby czym mniej tym jaśniej świeci...
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 13:48
qlesh napisał/a:
no dobra ale czy jak się swieci to tylko w momencie rezerwy czy tez jak u mnie ciągle(i może potem na inny kolor?? balem sie sprawdzac zeby nie zabraklo mi paliwka) do tego przy jakiej wartośći paliwa w baku kontrolka swieci??
moj maks jak juz wskazówka była na 0 to zostało mi okolo 7 litrów w baku....powienienem jeszcze bardziej pożyłowac i poczekać czy się zaświeci??
Nie pamiętam dokładnie ile tej rezerwy jest ale wydaje mi się że coś ok 10l. Jeżeli jest mniej Pb zapala się kontrolka. Dlaczego u Ciebie świeci się cały czas? Tego nie wiem, może przez poprzedniego właściciela skoro grzebał przy zegarach mógł coś tam narozrabiać.
A ja mam takie pytanie,nie świeci mi rezerwa,zarówka w liczniku jest OK,patrzyłem na forum ale nie jest to nigdzie dokkładnie dla modelu 400-420 opisane.Wiem ze nie świeci bo mi paliwa brakło. Co TO moze być??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum