Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 18:30 [R25 1.4 103KM 00'] Wymiana baterii i przeczyszczenie pilota
Witam.
Okresowo występuje u mnie problem związany z koniecznością naciśnięcia dwukrotnie przycisku na pilocie w celu otworzenia lub zamknięcia samochodu. Na forum uzyskałam odpowiedź, że to najprawdopodobniej bateria lub styki w pilocie.
Przeczytałam również artykuły z linków:
http://www.roverki.pl/article.php?sid=307 http://www.roverki.pl/article.php?sid=423
Przed wymianą mam jeszcze kilka pytań. Czy opisywane problemy (synchronizacja) dotyczą również Rovera 25?
Cytat:
Kluczowe dla sprawy jest rozładowanie pilota przed włożeniem nowej baterii oraz zsynchronizowanie go z centralką alarmu.
Czy oznacza to , że trzeba czekać aż bateria w pilocie całkowicie się rozładuje?
Czy po wymianie baterii w jednym z pilotów drugi pozostaje nadal zaprogramowany, wydaje sie to oczywiste, ale wolę zapytać po przestudiowaniu kilku wątków z problemami z ponowną synchronizacją pilotów.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 18:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kluczowe dla sprawy jest rozładowanie pilota przed włożeniem nowej baterii oraz zsynchronizowanie go z centralką alarmu.
Czy oznacza to , że trzeba czekać aż bateria w pilocie całkowicie się rozładuje?
, w instrukcji jest napisane, żeby rozładować kondensatory w pilocie przytrzymując kolejno wciśnięte guziki po 5 sekund przy wyjętej baterii
jeśli chodzi o moje doświadczenia, to akurat ten punkt raczej nie ma większego znaczenia, ważniejsza jest synchronizacja
Tunia napisał/a:
Czy po wymianie baterii w jednym z pilotów drugi pozostaje nadal zaprogramowany
tak, z drugim się nic nie dzieje
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Podlacze sie pod temat. Zauwazylem, ze moj pilot dziala tylko z malej odleglosci... Praktycznie jak stane bezposrednio przy drzwiach/bagazniku. Czy wymiana baterii pomoze?
Zauwazylem, ze moj pilot dziala tylko z malej odleglosci... Praktycznie jak stane bezposrednio przy drzwiach/bagazniku.
Nie ma na to reguły niestety Może pomóc ale nie musi. Mam dwa piloty i jeden działa czasem z 15 - 20 m a drugi w najlepszym przypadku z 3 - 4 metrów i wymiana baterii nic nie zmieniła, ale koszt neiwielki, więc spróbować warto
mnóstwo ROVERkowiczów ma podobny "problem" ... pomiędzy innymi ja również (pomimo wymiany baterii, zsynchronizowania pilotów, idealnego stanu mikrostyków w pilotach) ... widocznie taki już urok tego zabezpieczenia
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum