Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Mam pytanie,moze ktos tez tak miał albo ma;
Jak pada mżawka albo tak sobie popaduje to po przejechaniu wycieraczkami wyskakuja mi na szybie takie jak by tłuste plamy,czysciłem szybe : chemia,dynaturatem,jabkiem i nic dalej to samo,szyba nie jest nowa ale tez nie jest jakas mocno porysowana,wycieraczki hmm mają 7 miesiecy moze wiecej,z tego co pamietam to jak były nowe tez był ten sam problem.
_________________ Kocham Kaśke
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Mar 03, 2011 23:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 21:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie był taki sam efekt po wypolerowaniu szyby , miałem bardzo porysowaną szybę i dałem ją do polerowania i faktycznie szyba wygląda jak nowa ale podczas deszczu wycieraczki mazały , efektu wypolerowania nie da się cofnąć chyba ,że dysponujesz wehikułem czasu i przeniesiesz się do mementu kiedy była polerowana , a na poważnie to u mnie pomogło zgodnie ze wskazaniem tego warsztatu co mi to robił ,zastosowanie grafitowych wycieraczek i o dziwo te grafitowe z tesco za 7 zł zdały egzamin .
robiłem na Żmigrodzkiej i chyba zapłaciłem ok. 200 pln ale jak już to zobaczyłem to spokojnie można takie coś samemu zrobić, bo facet po prostu tlenkiem ceru polerował który jest w każdej hurtowni szkła dostępny za 15 zł za woreczek
[ Dodano: Sro Paź 08, 2008 12:54 ]
widzę że nawet na alledrogo.pl bez łaski sprzedają
jak zobaczysz na skład tego HARTIM HARTPOLISH to w 99 procentach jest tam CeO2 czyli tlenek ceru do którego dałem link dwa posty wyżej , tyle że to jest roztór a tam masz bazę , i większość srodków do plerowania to będzie właśnie Cerium Oxide czyli CeO2
wiec bede musiał sie pobawic ale cztałem ze to nie takie łatwe,ze mozna zrobic z szyby taki sprzęt ze ludzie z wadą wzroku beda mogli jezdzic bez okularów i jeszcze jedno,czy trzeba czyms chybe schładzac przy tym???????
Daje plusa bo faktycznie,dziś kupiłem założyłem i działa,fajnie ścierają i nie ma tej jednej wielkiej mazyyy a ze cena nie wielka bo za dwie zapłaciłem tylko 5,99 bo są w promocjii
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 10:36
Brt napisał/a:
dzienks powalczę w wolnej chwili, bo moja szyba to jedna wielka rysa
Brt walczyłeś? Wyszło coś z tego?
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum