Wysłany: Sob Paź 04, 2008 15:21 [R200 okrąglak] co powinno być w bagażniku?
Witam,
jak w temacie.
A pytam dlatego, że mojego 214i kupiłem po dzwonie w tył i był robiony.
Licząc od dołu mam:
- wytłoczona pod zapasówkę blacha z takim cypkiem z gwintem,
- zapasówka,
- wykładzina bagażnika z podklejoną grubą matą (wykładzina oryginał, mata nie wiem).
Problem polega na tym, że ta mata się wygina i mam dołek w bagażniku. Miałem wcześniej Opla Corse i tam nad zapasówką była originalna sztywna płyta ze sklejki chyba...i nic się nie uginało.
Proszę o odpowiedź i pozdrawiam,
Leszek
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 15:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 111 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 15:46
Ja w swoim R200 '98 mam właśnie taką sztywną płytę ze sklejki miedzy kołem a wykładziną (tam gdzie jest "dziura"). Sklejka jest przyklejona do wykładziny.
Nic się nie ugina.
Myślę, że zdobycie kawałka sklejki to nie problem...
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 20:30 Re: [R200 okrąglak] co powinno być w bagażniku?
leszek95b napisał/a:
- wykładzina bagażnika z podklejoną grubą matą (wykładzina oryginał, mata nie wiem).
Problem polega na tym, że ta mata się wygina i mam dołek w bagażniku.
oryginalnie jest wykladzina podklejona twarda mata filcowa....
ja osobiscie odkleilem mate i dopasowalem cienka plyte sklejkowa jak koledzy powyzej.. a dolek masz pewnie dlatego ze nie masz dopasowanego styropianu w kolo zapasowe wlozonego wypelniajacego wewnetrzna czesc felgi jak na zdjeciu ponizej
oryginalnie powinno byc:
1. kolo zapasowe (nie dojazdowka)
2. w kole od wewnetrznej czesci felgi dopasowany styropian z wycieciami na klucz i lewarek -- tu zdjecie kolo zapasowe
3. przykryte tak jak wspomnialem wykladzina podklejona twarda mata filcowa
4. trojkat ( nie zawsze - bo sprytni handlarze-zlodziejaszki wyjmuja z bagaznika)
5. gasnica ( tez nie zawsze)
Ja w swoim R200 '98 mam właśnie taką sztywną płytę ze sklejki miedzy kołem a wykładziną (tam gdzie jest "dziura"). Sklejka jest przyklejona do wykładziny.
Nic się nie ugina.
Myślę, że zdobycie kawałka sklejki to nie problem...
Pifko to nie koniecznie ale grill węgiel i rozpłka to podstawa nigdy niewiesz gdzie się zatrzymasz przynajmniej będziesz miał możliwość zjedzenia np ciepłą wiewiórkę z patyka
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Haha Panowie z doświadczenia mówię wam że gaśnica TYLKO w środku i nie za mocno dokręcona jedna klema ..... licho nie śpi a bardzo to pomaga w ekstremalnych sytuacjach ..... z doświadczenia to wiem bo już się gasiłem
Wracając do tematu odpowiedniej zawartości bagażnika, to wziąłem ze złomu śrubę mocującą koło zapasowe do podłogi, przykręciłem i w końcu porządnie leży. Z tego samego złomu mam styropianową wkładkę w koło, ładnie pasuje w niej lewarek i klucz do kół. Dookoła dało się poukładać kable do akumulatora, trójkąt i kamizelkę odblaskową. Na to położyłem oryginalną wykładzinę z tym grubym filcem (cały dzień 4 doniczki na niej stały żeby się wyprostowała :):) ) i wygląda super, podłoga płaska, nic nie lata, nic się nie załamuje
W starszych wersjach była mata z filcu i pod to kawałek sklejki. W nowszych taka sama mata z filcu, z tą różnicą że od spodu miała przyklejony ten kawałek sklejki za pomocą cienkiego czarnego filcu. Wg mnie gorsze rozwiązanie bo jak mi się wylał sok to się nie dało tego uprać.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 130 Skąd: Elbląg
Wysłany: Pon Sie 05, 2013 17:30
Mam pytanie do styropianu z zapasówki.
Czy pasuje on do kazdego koła? (u mnie w zime jezdzi na zapasie 16 cali a latem zimowka 14 cali).
Tak samo czy sruba mocujaca koło w zapasie jest na tyle uniwersalna i czy moze mozna kupic jakas uniwersalna?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum