Wysłany: Sro Paź 15, 2008 20:33 [R200 1.4Si 96r] Auto nie ciągnie. Sprzęgło? Przegub?
Siemka all, od pewnego czasu miałem problem z moim Roverciem mianowicie zaczęło się od:
-przy ruszaniu z "1" gdy dodałem gazu lekko więcej słychać było jakiś zgrzyt jakby coś z kołami było, tak jak by sie zablokowały
-następnie objawy się pogłebiły mianowicie przy jeździe w trasie jak jechałem załóżmy na "3"(na innych biegach również) poczułem że sprzęgło tak jak by się ślizgało bo ja dodawałem gazu i słychchać było tak jak bym dodawał tego gazu na sprzęgle.
-a już wczoraj mi kompletnie padło w drodze do sklepu nie chciał wogólę jechać zn. rozpędzał się ale powoli musiałem dodawać gazu na każdym biegu zauważyłem także że jak jadę na wstecznym to kawałek pojadę i nagle słychać przeraźliwy zgrzyt...
niektórzy mówią mi że to może być przegub (co się wiąże z całą skrzynią), a niektórzy że poduszka. . . błagam o radę. I jeszcze jedno pytanko z czystej ciekawości ponieważ kolega się upiera że skrzynia od poloneza by pasowała (tego z silnikiem rovera), czy to prawda??
Pozdr.!
Ostatnio zmieniony przez Brt Czw Paź 16, 2008 13:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 20:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po pierwsze: w tym wątku każdy (lub prawie każdy) potrzebuje pomocy, więc w temacie tego nie pisz (poczytaj zasady kącika). Poprawiłem temat.
Po drugie: mogą być dwie rzeczy:
- sprzęgło do wymiany
- coś z przegubami lub półosiami. Niestety bez obejrzenia przez mechanika sie nie obejdzie. Skrzynia od poloneza jest kompletnie inna (naped na tył przecież a nei na przód) Przegub nie wiąże się z wymianą skrzyni. Czy pedał od sprzęgła pracuje jak dawniej nie zaczął ciezej/inaczej chodzić Czy ruszanie odbywa sie płynnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum