Przypomnijcie sobie czasy, jak wszedl XP
Ludzie bronili sie przed nim, jak teraz niektorzy przed ViśtaWio.
Masa sterownikow pod rozne urzadzenia wyszla dopiero po kilku latach od premiery.
No ale w koncu stal sie systemem wiodacym jak kiedys Windows 98.
Przystosowanie sie do niego wymagalo mniej wiecej tyle samo czasu ile po przejsciu z XP na Viste. Mnie osobiscie wkurzyl brak programu telnet. Musialem go odkopac poprzez zmudne klikanie tu i tam. Tak poza tym, rowniez uwazam ze design jest b. ladny. Po zainstalowaniu wszystkich aktualizacji dziala plynnie i odpukac od ponad roku nie otrzymalem bluescreen'a czy tam greenscreen'a Nie zawiesil mi sie tez. Jedyny zal mam taki, ze niektore programy Adobe - Premiere C3 i Aftereffect nie dzialaja
Pewnie oryginaly dzialaja, ale na nie mnie nie stac
A co do zmiany mac'a w moim laptopie Toshiba serii A200 zmiana maca jest mozliwa.
Co do poruszania sie po zaawansowanych ustaieniach... mnie to jakos lekko przyszlo
Mnie sie wydaje, ze Eddek tak nie lubi Visty (juz z samego zalozenia), ze wszystko jest zle
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
a ja mam takie pytanko również kupiłem AMILO z Siemensa nowego, w media no i ani płytki nie mam (ale już wiem jak ja zdobyć dzięki Wam) ani nie mam CD-KEYA do OFFICA 2007 ;/ może mi ktoś takim keyem zapodać? mam wersje Microsoft Office Home and Student 2007 i babcia google nie pomogła wyskakuje mi komunikat w OFFICIE wpisz 25 znakowy klucz produktu i koniec nie poklikam nie poczytam nic
Ja mogę... tylko zapłać za niego
Ten Office to wersja tzw. 60-cio dniowa. Możesz przecież używać bez podawania klucza. Chcesz pełną to kup pakiet i wpisz klucz.....
Ostatnio zmieniony przez TomC Pią Paź 17, 2008 10:59, w całości zmieniany 1 raz
a ja mam takie pytanko również kupiłem AMILO z Siemensa nowego, w media no i ani płytki nie mam (ale już wiem jak ja zdobyć dzięki Wam) ani nie mam CD-KEYA do OFFICA 2007 ;/ może mi ktoś takim keyem zapodać? mam wersje Microsoft Office Home and Student 2007 i babcia google nie pomogła wyskakuje mi komunikat w OFFICIE wpisz 25 znakowy klucz produktu i koniec nie poklikam nie poczytam nic
Jakbym chciał pomóc to bym wysłał Cię na strony z torrentami [np. www.isohunt.com] gdzie znajdziesz dołączone do pełnych wydań key generatory, lub też wysłał na największą stronę z bazą seriali i nakładek www.cracks.am - z tym, żeby ostrożnie sie poruszać po stronce w obawie przed niechcianym softem.
Ale oczywiście nie mogę pomóc, namawiając do zakupu oryginału
Dokladnie to jest tak. Rzeczy ktore sluza mi do pracy i przy pomocy ktorych zarabiam, czyli np. system operaacyjny, edytor tesktowy, arkusz kalk. i inne mam legalne.
Ale np. hobbystycznie zajmuje sie np. obrobka filmow czy innych rzeczy i nie zamierzam kilkutysiecy wydac tylko po to, zeby sie od czasu do czasu pobawic amatorsko, nie czerpiac przy tym zyskow z takiej zabawy. Gdyby producenci oprogramowania wydawali wersje HOME ktora bylaby odpowiednio tansza, to czemu nie. Rozumiem, ze wielu ludzi napracowalo sie przy produkcji danego oprogramowania i pelen szacunek dla nich.
Wlasciwie to mozna powiedziec, ze korzystam przez dluuugii czas z wersji demo, ktora jest okrojona z wielu funkcji, ale akurat te funkcje nie sa mi do niczego potrzebne
Osobiscie piractwa nie popieram i nikogo do niego nie namawiam.
Nie korzystam z programow torrent czy innych sciagaczy.
Jesli chce uslyszec jakas muzyke, to w tej chwili sluzy mi do tego serwis wrzuta.pl gdzie mozna znalezc niemal kazda piosenke
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
no pierunie cóż za prawowity naród... ; DTomC, a ile sobie życzysz za sam klucz?
nie gadajcie że macie wszystko oryginalne
Ja od dosyć dawna dbam o to, żeby mieć wszystko legalne. Pomijam, że służbowo w firmie jestem odpowiedzialny między innymi za to właśnie i stąd dobrowolne audyty oprogramowania i inne tego typu akcje.
Prywatnie i służbowo używam Linuksa i powiem Ci, że odkąd pracuję na nim na codzień nabrałem dużego szacunku do oprogramowania ogólnie i jeśli coś mi się podoba i jest płatne to za to płacę. Jeśli mnie nie stać szukam tańszych/darmowych odpowiedników - zazwyczaj z sukcesem.
Jeśli chodzi o office'a - jeśli potrzebujesz do domu to masz 2 opcje:
- wersja domowa office'a kosztuje bodajże 200PLN jeśli nie 99 ostatnio i masz możliwość instalacji na 3 komputerach, które działają (jak to w licencji napisali w jednym _ognisku domowym_. Wydaje mi się, że jeśli stać Cię na nowy komputer to i stać Cię na wywalenie dodatkowej stówki/dwóch na office'a. Jeśli to komp do pracy to w ogóle nie mam pytań i powinieneś mieć legalną wersję albo:
- OpenOffice.org - w tej chwili wyszedł w wersji 3.0 - stosuje go z powodzeniem na dużej ilości komputerów w firmie i na wszystkich prywatnie. Soft jest całkiem niezły i nadaje się do zarówno podstawowych jak i bardziej zaawansowanych rzeczy tylko się trzeba przyzwyczaić.
Wysłany: Pią Paź 17, 2008 13:44
MaReK napisał/a:
Mnie sie wydaje, ze Eddek tak nie lubi Visty (juz z samego zalozenia), ze wszystko jest zle
Ej, probowalem sie do niego przekonac, ale poprostu no nie da sie, no nie da, zawsze cos, zawsze k..a cos... Jest kilka rzeczy, ktore faktycznie fajnie sa rozwiazane (szukajka bezposrednio w starcie), ale cala reszta mnie poprostu wku...wia
Przypomnijcie sobie czasy, jak wszedl XP
Ludzie bronili sie przed nim, jak teraz niektorzy przed ViśtaWio.
...bo był tak samo niedopracowany i słaby jak Vista do czasu wypuszczenia SP2. Vista to chyba jeszcze cięższy przypadek i nie wiem czy uda się ją doprowadzić do 'normalności' przed wypuszczeniem kolejnego systemu, którego widać już główkę.
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 10:19
Przypomniala mi sie jeszcze jedna pierdola, ktora w Viosce mnei wkurza i tez jest zwiazana z programami, ktore z jakiegos powodu nie moga sie z nia zintegrowac. Glupi, ale jak poreczny program do szukania napisow. W normalnych okolicznosciach, integruje sie z kontekstowym w przypadku plikow video i wtarczy RMB-> znajdz napisy i juz szuka. Vioska na takie ekscesy nei pozwala, menu kontekstowe musi zostac czyste, jak aryjska krew, wiec opcje sa dwie. 1) otworz za pomoca -> wybierz program -> szukac programu -> ok; 2) start -> programy -> program -> skok do traya -> RMB -> wybierz plik -> OK.
Malo tego, w XP dla tego przykladu, w okolicach zegarka pojawia mi sie sliczne male okienko, ktore informuje mnie o sukcesie lub porazce w napisoszukaniu. Vioska tez to okienko wyswietla. W lewym gornym rogu, POZA obszarem wyswietlania ekranu i widze jedynei cien tego okna.
Obie metdy sa wygodne w c..j w porownaniu z innymi M$-ami Im dluzej mam Vioske tym bardziej jej nie trawie
wersja domowa office'a kosztuje bodajże 200PLN jeśli nie 99
Sugerowana cena wersji Home&Student to 199zł
Są desperaci, którzy poniżej 180zł sprzedają.
memphisto nie mów że do ściąg potrzebujesz MS
Ołpen ofis Ci całkowicie wystarczy. Jestem pewien.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Ja kupiłem chyba nawet za 168 + przesyłka, ale kupowałem kilka rzeczy, więc w sumie wyszło tylko kilka zł za przesyłkę.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
TomC, do ściag potrzebuje offica zawsze miałem 97 pózniej 2003 i nigdynie pracowałem na innych programach robi prosto tabelki i dla mnie jest bajer no ale juz olejcie mnie i tak nie poratuje mnie nikt keyem jutro instaluje 2003 bo offica miec 3ba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum