Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 256 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 21:04 [R214Si '97] Nagle wysiadlo cale podswietlenie
Witam,
Sytuacja wyglada tak, ze nie mam podswietlenia zegarow oraz pokretel regulacji i ogolnie calej deski. Tak nagle zniknelo Kontrolki sa, radio prad ma, kierunkowskazy dzialaja, wiec bezpieczniki sa wpozadku. Ale na wszelki wypadek sprawdzilem i niestety ale sa OK. Czy jest mozliwe by nagle wywalilo wszystkie zaroweczki
Stalo sie to w nastepujacy sposob. Podlaczalem ipoda (nie pierwszy raz, od roku mam go w samochodzie) i po chwili sie zorientowalem iz nie mam podswietlenia.
Dziwi mnie ze bezpiecznik jest caly. Zegarek zawsze przygasal ciut gdy sie wlaczala swiatla (a tym samym podswietlenie) a teraz juz nie przygasa. Naprawde nie wiem co moglo sie stac. Jakies pomysly ?
_________________ O_o
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 21:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprawdź, czy oba światełka sie z tyłu palą...
jeśli nie to jednak nie wszystkie bezpieczniki całe, a winowajcą jest wiązka tylnej klapy
(podświetlenie jest na jednym bezpieczniku z bodajże lewą lampą postojową tylną, a nie z radiem, czy kierunkowskazami )
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 256 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 15:19
dzieki za rade, sprawdze jeszcze dzisiaj. Ale na opisie bezpiecznika widnieje "Indicators, Instruments" a gdy wyjme ten oto bezpiecznik to nie mam kontrolek ani kierunkow. po wlozeniu spowrotem kontrolki i kierunki sa a podswietlenia nia ma wieczorem dam znac co i jak
[ Dodano: Nie Paź 19, 2008 21:24 ]
Faktycznie miales racje, lewe tylne swiatlo sie nie palilo. Dzieki wielkie ! Wymienilem odpowiedni bezpiecznik i wszystko smiga idealnie. Bede misial znowu zajzec do tej wiazku i zaizolowac znowu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum