Wysłany: Nie Paź 19, 2008 13:59 [R600] Przepływomierz
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam wszystkich!
będąc u mechanika na komputerze wykazało mi że jest usterka na przepływomierzu powietrza i auto dużo pali. mam takie pytania: czy jest możliwośc naprawy tego bez wymiany całego przepływomierza, czy pasuje on z innych modeli Rovera i czy pasuje od benzyniaka?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 25, 2011 23:29, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 13:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
michal87, nie pasuje od benzyniaka, nie naprawisz go domowym sposobem... Jezeli po odpieciu przeplywki auto lepiej jedzie znaczy ze przeplywka uszkodzona, a jezeli nie ma roznicy patrz na wiazke i czujnik pedalu hamulca
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 16:39 [R600 2,0 TDi 1998]
tzn że mam odpiąc te kabelki od czujnika, tak? na jaką wiązkę mam patrzec?
z tego co mi powiedział mechanik to uszkodzony czujnik powoduje nadmierne spalanie bo silnik pracuje na ssaniu, jakby byl zimny. na komputerze wykazało że jest podawane paliwo o zbyt niskiej temp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum