Wysłany: Sro Paź 22, 2008 00:21 R 22OSDI zmiana turbo
witam
chce miec troszke wiecej mocy...
moze jakies inne trubo?? od leona 150km? ktos juz probował? dzieki za odp
a moze INTERCOOLER jakis sportowy?albo od jakiegos innego auta da jakas moc?? jak ze spalaniem?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 00:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Poszukaj i poczytaj conieco o tuningu silnika SDi (jest sporo tematówna forum) i najrozsądniej będzie po prostu zrobić jakiś chiptuning + można zmienić/przełożyć intercooler. I raczej ostrożnie z podkrecaniem, bo słabszym elementem niż silnik jest skrzynia.
ale do 150KM? to tylko max chce osiagnac? bo gdzies pisales ze wytrzymuje do 260NM...a na mg-rover.org widzialem chlopa z 170KM 220sdi i na seryjnej skrzyni...i smiga
co do skrzyni (to z wrażeń z użytkowania) najszybciej padną w niej łożyska. wiem z doświadczeń uzytkowników forum, że przegięcie z momentem właśnie dośc szybko załatwia łozyska. A co koleś zrobił, że wyciągnął 170KM z tego silnika
170 kucy na tej sprężarce nie wyciągniesz... prośba o wykres bo cudów nie ma. Większy cool koni ci nie doda ale nie zaszkodzi tym bardziej ze chcesz zwiększyć doładowanie co do łożysk w skrzyni temat przerabiałem na PG1 mocniejszych nie wsadzisz bo nie dobierzesz nic ... jedynie możesz wymienić zjechane na nowe oryginalne zalać skrzynkę Świerzym olejem i dbać dbać i jeszcze raz dbać
jak chcesz żeby lały więcej to na tych co masz tez ustawisz tylko po co? nie wygenerujesz ze sprezarki więcej mocy niż może dać... poza tym to co koledzy już pisali szkoda skrzyni.
aha nie wiecie ile moze kosztowac wymiana skrzyni?? chyba ze samemu...mam warunki do tego
[ Dodano: Czw Paź 23, 2008 19:42 ]
skrzynia w 25 jest taka sama jak w 220.../na allegro sa skrzynie i sa podpisane...ze do 200,400,25,45...wiec to to samo...powinna wytrzymać 300NM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum