Witam Grape, u mnie czasami też nie chce wystartować. Ale zawsze pomaga wyłączenie (tzn. w pozycję ZERO) i następne wlączenie (poz. JEDEN). Wtedy to działa na pewno przez jeden dzień, czasami dłużej. Ale z kolei lubi się włączyc jeden cykl "na sucho" po włączeniu stacyjki (kalibracja układu).
Reasumując, jeżeli jest potrzeba aby działał automat to przestawić dźwignię z ZERO na JEDEN.
Jesli uruchomisz silnik majac wycieraczki w pozycji 1 to chociazby padalo czujnik nie zadziala, trzeba dac mu impuls. Ja zwykle przekrecam pokretlo od szybkosci wycieraczek.
Jesli w czasie jazdy wlacze 1 bieg wycieraczek, to gdy jest sucho nic sie nie dzieje, gdy zacznie padac wycieraczki same sie wlaczaja.
Tempo pracy zalezy od predkosci pojazdu, intensywnosci opadow i nastawy na pokretle predkosci wycieraczek.
witam
po trzech latach suszy post mam zamiar doinstalowac czujnik deszczu i też mam kłopot ze zrozumieniem o co chodzi na allegro można dokupic czujnik deszczu można dokupic lusterko pod czujnik deszczu takie szerokie i tu zaczyna się problem bo widziałem też ogłoszenie lusterko z sensorem deszczu takie normalne wąskie jak ze ściemniaczem i w związku z tym nie wiem o co tu chodzi i takie dodatkowe pytanie czy w podsufitce są jakieś przewody do czujnika deszczu czy
te w lusterku wystarczą
siema Gogo
to wytłumacz mi po co jest i co to jest w sprzedaży czjnik deszczu lusterko pod czujnik deszczu przylepce do tego nawet rozmawiałem ze sprzedawcą tych przylepcy że mi to zamontuje bo nadal jestem niedoinformowany
jeżeli jest to roverowski oryginał to musisz mieć razem z szybą przednią, bo nie da się samego czujnika przykleić tak żeby działał, sprawdzone przez kilka osób (na forum są watki). chciałem sobie zafundować taki 3 lata temu bo w Poznaniu był za grosze ale sam sprzedawca mi powiedział ze raczej wątpi że zadziała.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
odpisuję dopiero teraz bo jestem kibicem piłki nożnej i byłem na meczu pelikana łowicz nad łowiczem ulewa ale nie zanudzam jeśli chodzi o ten sensor ilusteko to po lusterku widac że jest to orginał natomiast sensora nigdy nie widziłem pisze że montuje się do roverów przekonałeś że to lipa chyba że gośc mi to uruchomi
pozdrowienia
Serdecznie witam!
Panowie ostatnio mój kumpel musiał w swoim MG wymienić szybę i
od tej pory zainteresowałem się tym czujnikiem deszczu .
u mnie w roverku to nie działa albo tego nie mam- nie wiem
jak by ktoś miał jakieś fotki jak to wygląda to był bym wdzięczny!
Aaaa! dodam że mam lusterko fotochromatyczne.
Dzięki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum