nosze sie z zamiarem zakupu 2szt opon uzywanych - jak to wyglada z wysokoscia bieznika - od jakiej jego wys mozna jeszcze "pakowac" sie w zakup takiej opony (zakladam ze opona nie starsza niz 2 lata)...dzieki za pomoc,
PS.przepraszam za 2 post w tym samamy temacie - ale konczy mi sie aukcja, stad potrzebuje pilnej odpowiedzi...
PS2. czy ktos cos slyszal na temat opon Toyo?! dzieki,
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 22:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 22:20
jeszcze zależy od warunków. Jak bedzie mniej wiecej tak jak jest to na suchych drogach raczej szybko sie ściera bieżnik. A jakie masz zamiar robić przebiegi w sezonie
Jezeli sprawa pilna to proponuje takie rozwiązanie.
1. Kupić nowe opny - słabszej firmy koszt ok 100 - 110 zł gdzie używka w znośnym stanie wyniesie ok 70 - 80 zł bo nie ma co się zastanawiać że oponka za 50 zł bedzie ok
wg szukajki do twojego auta powinny być 175/65R14 cena od 110 zł a za 126 masz dębice frigo - jeździłem na tej oponce - jak na ta cenę to było znośnie i komfortowo
w razie coś polecam
http://www.oponeo.pl/list...0,0/opony.htmlx
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 22:25
nowe 8-9mm. Zakładając że sprzedawca 1mm dodał "od siebie" ja bym raczej sie nie zdecydował.
Spradz tutaj i poszukaj tej co chcesz i sprawdz jaką ma ocenę. Będziesz wiedział czy w ogóle warto sie nią interesować czy nie
[ Dodano: Sro Lis 05, 2008 22:27 ]
greg_szczytno napisał/a:
nie ma co się zastanawiać że oponka za 50 zł bedzie ok
dokładnie, a tak poza tym to na bezpieczeństwie sie nie oszczędza
ad 1 na żadnym zdjęciu nie ma ogranicznika (nie ma sposobu wzrokowego określenie ile tego bieżnika zostało) te górne wyglądają jak nalewa (to moja opinia) a te dolne mocno zjechane (boki opon aż powżerana guma).
ad 2 wyglądają znośnie ale też znaczników nie widzę
ad 3 niestety zużyta opona pewnie z 2 -3 mm zostało do znacznika
Oczywiscie to moja ocena - i tylko ze zdjęcia ale tak wychodzi.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 367 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 22:49
wlasnie nad nimi sie zastanawiam - dobra marka i typ...i byc mzoe za 100-110zl za 2szt uda sie wyrwac...tylko tak - czy lepiej dolozyc do najtanszej nowej za 110zl (jakiejkolwiek) czy brac za te cene 2 continentale?!
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 22:52
zależy ile miesięcy w sezonie będą na kołach ja mam nówki TS810 i po jednym sezonie nie ma praktycznie śladów zuzycia wiec myślę że i te wytrzymają. Continental to nie dębica...
no fakt ale pełny bieżnik to nie to samo co połowa jakiejkolwiek marki
Osobiście polecałbym nowe - ale to moje zdanko jak już uzywki to rzeczywiście te continentale bedą wyborem najtrafniejszym z tych trzech
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 367 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 22:59
nie zauwazylem przesylki - Pan "wywali" sobie 50zł - zatem w najlepszym razie bedzie 150zł - czyli po 75/szt...hmm, jak sadzicie lepiej dorzucuc i kupic nowe z nizszej polki za 110zł czy pchac sie w ten Conti?
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 22:24
A ile czasu mozna uzywac opony zimowe? Moje BF Goodrich Winter G 195/50R15 sa z 20 tygodnia 2002 roku a bieznik maja bardzo dobry - nawet sa wloski jeszcze, wiec szkoda ich nie uzywac...
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 22:55
4mm bieznika na zimowki to minimum, pozniej juz nie powinno sie jezdzic. Na letnich mozesz oszczedzic, ale na zimowkach bym nie oszczedzal, poniewaz bedzie duzo syfu, blota, breji i jak wiadomo wiekszy bieznik lepiej odprowadzi 'nieczystosci' . Wejdz sobie na www.opony.com , moja narzeczona teraz wyrwala 4szt nokianow za niecale 500zl, mysle ze to nie duzo jak na 2-3 sezony jezdzenia.
Przy 3tys km miesiecznie to nawet by sie nie probowal zastanawiac na uzywanymi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum