Wysłany: Pon Lis 10, 2008 12:33 [R45] Problem z ogrzewaniem
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: wszystkie
Witam mam zamiar kupić samochód Rover 45 1.4i.samochod jest idealny tylko nie wiem o co chodzi z ogrzewaniem nielci cieple powietrze prosze o jakies wskazowki... pozdro
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 27, 2011 23:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 12:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
CZęsto objawia się to ubytkiem płynu chłodniczego, sprawdź w zbiorniczku wyrównawczym jaki jest poziom płynu, ewentualnie uzupełnij ten płyn jak to nie zadzadziała to napisz, pomyślimy dalej.
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 24 Skąd: Racibórz
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 17:07
Na środku deski rozdzielczej jest taki klawisz (góra,dół) jak będzie przełączony na niebieską strzałkę to zawsze będzie lecieć zimne powietrze. Sprawdź to.
Jeśli nie leci ciepłe powietrze to przyczyn może być kilka.
Jak pisał kostas ubytek płynu, zapowietrzony układzik, zepsuty termostat, zawór ogrzewania, który może nie reagować na kręcenie pokrętłem z powodu zerwania linki... Sporo tego.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 156 Skąd: Osiek k/Oświęcimia
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 11:27
Proponuję zacząć od najprostszej i najtańszej rzeczy:
Zanurkuj pod kierownicę.Zobaczysz tam po prawej stronie mechanizm sterowania nawiewem.Spróbuj "ręcznie" przestawić w inną pozycję.Jak pomoże - znaczy,że linka spadła - trzeba wyjąć konsolę środkową i po prostu ją nałożyć.
Jeśli nie pomoże,możliwe,że zawiesił się termostat w pozycji otwartej.Trzeba wymienić i po kłopocie.Koszt termostatu - ok 40 PLN.Długo silnik się nagrzewa do nominalnej temperatury?
To są raczej najczęstsze przyczyny braku ogrzewania,ale możliwe jest jeszcze co innego.
_________________ Był Roverek....i jeszcze będzie !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum