Panowie chcę dziś wymienić aku w moim R200, i mam pytanie, czy możliwe jest podpięcie kablami innego aku(nowego) do klem jeszcze ze starym aku tak żeby było cały czas napięcie ? wiadomo immo nie chcę mieć Roverka unieruchomionego
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 13:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 14:14
vanetten napisał/a:
Panowie chcę dziś wymienić aku w moim R200, i mam pytanie, czy możliwe jest podpięcie kablami innego aku(nowego) do klem jeszcze ze starym aku tak żeby było cały czas napięcie ? wiadomo immo nie chcę mieć Roverka unieruchomionego
Nie raz czytalem na forumo domniemanych problemach z immo po odlaczeniu akumulatora. To prawda czy jakis mit ? Ja nie zauwazylem zadnej roznicy w otwieraniu drzwi... moze faktycznie trzeba jakos poklikac pilotem w celu synchronizacji, co robie nieswiadomie klikajac w pare razy az sie otworzy.
A moze dotyczy to tylko konrektych modeli ?
A wracajac do pytania autora watku. Mozna.
Mariusz
Ostatnio zmieniony przez secio Sro Lis 19, 2008 14:33, w całości zmieniany 1 raz
Jadę teraz do sklepu po nowy aku i z Panem sprzedawcą będziemy przekładać ale chyba bez podpięcia innego aku na kablach w klemy. Zobaczymy co z tego wyniknie
Wielokrotnie odpinałem akumulator jak maszyna miała dłużej stać (coś mi prąd żarło). Potem podpinałem klemę i wszystko działało od pierwszego wejrzenia
Podpiąć można dokładnie tak samo jak przy uruchamianiu na kable z sąsiedniego samochodu
przestańcie z tymi mitami na temat problemów z immo bądź alarmem po odpięciu akumulatora ...
akumulator można rozpinać tyle razy ile się tylko ma ochoty, natomiast po ponownym podpięciu (jeśli będzie potrzeba) wcisnąć przycisk zamykania na pilocie pięć razy pod rząd i gitara
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum